Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat frontemberét, Kovács Kornélt faggattam a tengerentúli kalandokról.

Fotók: Nyughatatlan zenekar, Kovács Kornél
Fotó: NAAF/FB

A rock elpusztíthatatlan: fellépőket jelentett be a komáromi Amerikai Autó Fesztivál

A Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál immáron 19. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 13. és 16. között Komáromban: rock and rolltól és V8 motordübörgéstől lesz hangos augusztus harmadik hétvégéjén a Monostori erőd.
 
Nem férnek a bőrükbe: két bulival zárja az évet A Nyughatatlan zenekar

Nem férnek a bőrükbe: két bulival zárja az évet A Nyughatatlan zenekar

A Nyughatatlan az 50-es évekbeli rock&roll egyik hazai népszerűsítője, valamint Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. Tavaly két saját szerzeményükkel felkerültek egy osztrák rockabilly válogatás lemezre, idén pedig visszanyúltak a gyökerekhez, és egy 14...
 
 
Cotton Eye Joe Komáromba megy

Cotton Eye Joe Komáromba megy

Az amerikai folk legendás alakja, Cotton Eye Joe lesz a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál „díszvendége”. A Rednex látványos show-val érkezik majd Komáromba, hogy a V8-as motordübörgést amerikai country muzsikával fűszerezze.
 
Amerika, rock and roll, koncertek, dögös csajok, féktelen szabadság: 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Amerika, rock and roll, koncertek, dögös csajok, féktelen szabadság: 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Valahogy úgy kell elképzelni, mintha ott találnánk magunkat egy amerikai kisváros kellős közepén, ahol minden lakónak állati jó verdája van, amit büszkén közszemlére is tesz. Akármerre néz az ember, vidám arcokat lát, akik önfeledten élik meg egy hosszú hétvégére az amerikai...
 
Nem nyugszanak!

Nem nyugszanak!

A nemrégiben aranylemezzé vált Földobom című korong nyitó trackjére, az Ég veled-re készített új klipet a Nyughatatlan.
 
Valahogy így néz ki a populáris rockabilly: meghallgattuk a Nyughatatlan új albumát

Valahogy így néz ki a populáris rockabilly: meghallgattuk a Nyughatatlan új albumát

Fülbemászó dallamok, pörgős ritmus, ’50-es évekbeli hangulatfoszlány modern köntösben, na meg egy csipetnyi humor, és ugyanennyi romantika, persze a legjavából. Kell ennél több mondjuk egy nyárvégi, vízparti napnyugtához?
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek