New York-i rapper az A38-on: Mykki Blanco

2014. április 14.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A New York-i rapper-művészvilág egyik legmenőbb arca, a meghökkentő szerepjátékairól, súlyos, széttekert elektronikus alapjairól, szürreális videóklipjeiről és nem utolsósorban odaverős fellépéseiről ismert Mykki Blanco első magyarországi koncertjét tartja az A38 Hajón.

New York-i rapper az A38-on: Mykki Blanco

Mikky Blanco, avagy a kaliforniai születésű, de tizenhat éves kora óta New York-ban élő Michael Quattlebaum Jr. túlzás nélkül a keleti parti nagyvárosi, artisztikus, underground hiphop egyik legeredetibb alakja jelenleg. Tulajdonképpen még nagylemze sincs, éppen mostanában dolgozik Michael című első LP-jén, de lényegében egyetlen mixtape és egyetlen EP után egyenesen a Village Voice címlapjára katapultált. Röpke két év alatt a New York-i művészvilág ünnepelt sztárja lett, Terry Richardson készített róla fotósorozatot, Azealia Banks halálba dicsérte első, 2012-es mixtape-jét. Tavaly valamirevaló magazin nem jelenhetett meg Mikky Blanco-interjú nélkül, és a nemi szerepekkel könnyedén játszadozó, azokat visszájukra fordító „genderninja” (ahogy a Village Vocie címlapsztorija nevezte) – akarata ellenére a „meleg rap” egyik vezéralakja lett.

Pedig szerinte az általa képviselt műfaj nem „meleg”, hanem épp ellenkezőleg: a lehető „leghűvösebb”, legkúlabb, legmenőbb. A zenei alapok az elektronikus undergroundból, a bass music legelvetemültebb bugyraiból jönnek. Sötét, savas, széttekert minimálütemek - olyannyira minimálok, hogy időnként teljesen el is fogynak, és csak Mykki kíméletlen rapje tartja egyben a számokat. Mindehhez a hozzájuk illő, szürreális, rémálomszerű szövegek, látomások, latin halandzsa, misztikus üzenetek, erotika és társadalmi szerepvállalás járulnak, egyetlen kaotikus masszává tömörülve.

Mykki Blanco személye eleve egy nagyszabású szerepjáték – Quattlebaum szerint egy „lázadó tinilány” alakja, akinek a nevét Lil' Kimtől, filozófiáját a riot grrrl mozgalomtól, a New Orleans-i és New York-i transzvesztita közösségektől, esztétikáját pedig a mindent egyetlen hatalmas, ultramenő barkácsáruházzá varázsoló posztpunk DIY/trash/grunge mozgalomtól kölcsönözte. Ebből a szerepjátékból bontakozik ki Mykki Blanco parókás-flitteres-boás-melltartós, szürreális perszónája, aki kirúzsozva pózol Notorious B.I.G. pólókban, de ugyanígy simán előad egy hátrafordított trucker hat-es utcai prolirapet.

Kevés aktuálisabb dolog van jelenleg New York-ban Mykki Blancónál – aki első magyarországi koncertjét az A38 Hajón tartja.


Képtár

  • New York-i rapper az A38-on: Mykki Blanco  kép 28747
  • New York-i rapper az A38-on: Mykki Blanco  kép 28749
 

 

Szólj hozzá!


FEZEN: Van élet a koncerteken túl!

FEZEN: Van élet a koncerteken túl!

A Grammy-díjas Pitbull, a különleges turnéjával visszatérő Helloween, az örök fesztiválkedvenc The Prodigy és a nagy klasszikus Mr Big mellett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chris Cornell szobrot kap!

Az egykori Soundgarden- és Audioslave-frontember, Chris Cornell szobra a seattle-i Pop Kultúra Múzeumában kap majd helyet.

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek