Nők a fedélzeten: izgalmas csajos koncertek az A38- őszi műsorában

2014. szeptember 03.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Miután minden létező újság tele volt a nevével a Stromae koncert miatt, a Hajó más vizekre evez, és beleveti magát a bulvárérdeklődést nélkülöző, de ettől azért még különleges események hullámaiba: 2014. szeptember 3. és 7. között zajlik a 10. Újbuda Jazz Fesztivál, majd a a Budapesti Őszi Fesztivál folytatásaként létrejött CAFé Budapest Fesztivál egyik helyszíne lesz, mindezek mellett magyar és nemzetközi fellépő-különlegességek, elsősorban televíziós felvétellel egybekötött exkluzív lemezbemutatók alkotják az őszi repertoárt.

Nők a fedélzeten: izgalmas csajos koncertek az A38- őszi műsorában

Az idén áprilisban tizenegyedik születésnapját ünneplő A38 Hajó mozgalmas félévet tudhat maga mögött, és még mozgalmasabb őszi idény előtt áll. A 2014. januári kiemelés és felújítás után Budapestre február elején visszatért A38 Hajón a tavasz nyár folyamán lezajlott a Talentométer című élőzenei tehetségkutató, amit nem kis meglelepetésre egy, a dzsessz kategóriában indult, experimentális rockzenét játszó zenekar, a Makrohang nyert meg.

Az A38 Hajó közreműködésével, a róla elnevezett színpad volt a második legnagyobb befogadóképességű helyszína Sziget Fesztiválon, rendkívül gazdag és változatos programmal, számos fellépővel, akik-amik zöme egyrészt először járt Magyarországon, másrészt a nemzetközi zenei élet fontos és aktuális képviselője.

Az A38 Hajó ismét helyszíne volt a Titanic Fesztiválnak: profiljának megfelelően a nemzetközi filmfesztivál zenei szekciójának vetítései zajlottak a Kiállítótérben.

Ebben az évben az A38 Hajó 260 koncert-riportfilmet készít-készített a Magyar Televízió M2 csatornája számára, ezek mellett 52 koncertfelvételét sugározza-sugározta a Petőfi Rádió. Az együttműködés példájaként a hajó részt vesz a Közmédia Napján, 2014. szeptember 6-án a Millenárison.

Néhány koncertet előző írásunkban már kiemeltünk a programból, ezeket itt és itt elolvashatjátok, ezúttal megmutatjuk a műsor nőies oldalát...

Szeptember 4-én a magyar avantgárd jazz doyenje, Grencsó István lép fel ezen az estén zenekarával, valamint egy igazi világsztárral, Lewis Jordan alt-szaxofonistával és kedvenc trombitásunkkal, Barabás Lőrinccel. Előttük egy  szédületes harsonaművésznő és triója, a Reut Regev's R*time mutatkozik be. Reut Regev Izraelben született és nevelkedett harsonaművész, zeneszerző, zenekarvezető, aki már fiatalon feltűnt a jazz-szcénán, előbb zongoristaként, majd harsonaszólistaként. Már hosszú évek óta New York-ban él, ahol férjével Igal Fonival és más zenészekkel duótól a négyfős felállásig különböző formációkban számos alkalmi vendégzenésszel lépnek fel.

 

A magyar származású, Svédországban született, de egy ideje Budapesten élő svéd énekes/dalszerző, Antonia Vai szeptember 20-án teszi tiszteletét a Hajón. A svéd származású énekesnő-dalszerző két évvel ezelőtt megjelent első nagylemeze után itt élő külföldi zenészekkel alakított zenekart, akikkel együtt megalkotott új lemezét ezen az estén mutatja be.

 

Szeptember 23-án a Random Trip exkluzív vendége az Ausztriában élő, afroamerikai énekesnő, jazz, soul és funk legenda, Betty Semper! A 2008-2009 fordulóján budapesti klubokból induló, heti rendszerességgel megtartott klubest ma már „kinőtte“ saját kereteit: fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendég, a fellépők sorát pedig rendszeresen színesítik nemzetközi sztár-muzsikusok.


Péterfy Boriék kitűnő harmadik lemezüket, a Fehér éjszakákat játsszák majd el különös hangulatban október 4-én. Bori szólólemeze nemcsak virtuózan eklektikus stiláris keverék (Tövisházi Ambrus zenei producer és zeneszerző keze munkája), de múltidéző költészet (Tariska Szabolcs dalszövegei) és a világ aktuális állapotát bemutató, szuperéles fénykép is (Lovasi András dalai).

 

Októberben megjelenik Boggie második lemeze, melynek dalait az A38 hajó közönsége hallhatja először október 24-én. Csemer Boglárka Boggie 2013 áprilisában jelentkezett első önálló lemezével, de igazán ez év januárjában lett hangos a fiatal énekesnőtől nem csak a hazai, de a világsajtó is. Parfüm című dalát több mint 25 millió ember látta világ szerte. Boggie azonban jóval több, mint a Parfüm című szám, és az ahhoz készült klip. Az A38 Hajón tartott koncerten az is kiderül, hogy rendkívüli muzikalitással megáldott énekes-dalszerzőről van szó, akinek páratlanul gazdag, franciás-jazzes-sanzonvilága igazán érdemes a felfedezésre.


 

 

Szólj hozzá!


60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

Az Index mozis rovata számolt be arról, hogy a Gyöngyhajú lány melódiái is felcsendülnek Jonah Hill első nagyjátékfilmes rendezésének...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek