Ónodi Eszter & The Open Pub: lemezbemutató szombaton a Gödörben

2021/10/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Új oldaláról ismerhetjük meg Ónodi Esztert: a Katona József Színház színésznője ezúttal énekesnőként tűnik fel egy frissen alakult zenekar, az Ónodi Eszter & The Open Pub frontembereként. A formáció első nagylemeze a napokban jelent meg 'Amikor összegyűrtük az eget' címmel, Kirschner Péter dalszerző-producer zenei vezetésével, valamint Karafiáth Orsolya mellett Szabó Balázs, Egressy Zoltán és Vető János szövegeivel. A lemezbemutató október 2-án, szombaton lesz a Király utca 50. szám alatt újranyílt megújult Gödör Klubban.

 Ónodi Eszter & The Open Pub: lemezbemutató szombaton a Gödörben

Az Ónodi Eszter & the Open Pub 2020-ban, Kirschner Péter kezdeményezésére állt össze, először csak egy dalt szerettek volna felvenni, illetve klipet forgatni hozzá, a közös munka azonban olyan jól sikerült, hogy "közfelkiáltással" eldöntötték: folytatják.

A zenekar tavaly hallatott magáról először az Én úgy alszom című dalhoz készült videóklippel, idén tavasszal pedig akusztikus duófelállásban játszották el néhány dalukat a stúdióban, ezzel vezetve fel készülő nagylemezüket.

„A dalok egy része ötletszinten megvolt már korábban is, de a többségüket az első videoklip forgatása után írta, némelyiket nagyon gyorsan, egy fél délután alatt. Kifejezetten Eszter számára íródtak a dalok, tehát az album akár egy Ónodi Eszter szólólemez is lehetne, de a teljes zenekari tagság olyan odaadással állt a projekthez, és mindenki annyira sokat tett hozzá, hogy kétségtelenül zenekari lemezről van szó” – mondta el Kirschner Péter, a zenekar gitárosa és a lemez hangmérnöke.

Az album, amely az Amikor összegyűrtük az eget címet kapta, most végre elkészült: az egyéves munka során összesen 15 felvétel született. A szövegek többségét Karafiáth Orsolya költő jegyzi, de helyet kapott az albumon egy Vető János-, egy Egressy Zoltán- és egy Högenwarth Richárd-szöveg is, valamint felkerült a lemezre két eredeti, Kirschner Péter által producerelt Szabó Balázs-dal, egy Trabant- és egy Bródy-feldolgozás is.

A zenekart igazi szupergroupnak is nevezhetjük, hiszen a nagybőgőn a (többek között a) Mörkből jól ismert Szeifert "Jason" Bálint játszik, Bakos Zita billentyűs Bródy János zenekarában és a Müller Péter Sziámi AndFriendsben is zenél, Tóth Mártonhoz hasonlóan, aki a zenekar legfiatalabb és "legütősebb" tagja.

A lemezbemutatót a zenekar október 2-án, szombaton tartja a régi-új Gödör Klubban, a Király utca 50. szám alatt.

„Kirschner Péterrel kb. 5 éve ismerjük egymást, mióta vendégeskedtem pár alkalommal a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekarnál. Aztán más felállásban találkoztunk egy Bowie emlékkoncerten is, innen indult a közös munka. Először csak egy dalt terveztünk, de a klipforgatáson olyan jó volt a hangulat, hogy abszolút spontán felvetődött, mi lenne, ha folytatnánk. És hipp- hopp már ott tartunk, hogy kész a lemez! Nem tervezek pályát módosítani, keresem a hangom, érdekel, milyen formát fog ez az egész ölteni. Ami biztos az az, hogy addig fogjuk csinálni, amíg mindenkinek jólesik. Az egészet egy izgalmas kalandként élem meg, a lemezbemutatót is nagyon várom, remélem jó sokan leszünk és igazi klubhangulatot varázsolunk majd az új Gödörbe!” – üzeni Ónodi Eszter.

 

Ónodi Eszter & The Open Pub, Kirschner Péter, Gödör

 

 

Szólj hozzá!


Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd, de lesznek meglepetésvendégek is.

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)
Új koncertek