Örömzenére készülünk” – a Müpában ünnepel a Malek Andi Soulistic

2022/10/14  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Idén hatéves a Malek Andi Soulistic, melynek köszönhetően ma már más fogalmunk van arról, hogyan szól a lélek zenéje. A születésnapi jubileumi koncert november 19-én lesz a MÜPA elegáns falai közt.Ennek apropóján a készülődésről kérdeztük Jáger Bandi zenekarvezetőt.

Örömzenére készülünk” – a Müpában ünnepel a Malek Andi Soulistic

A zenekar a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy különleges projekt, amely a jazz és a soul stílust ötvözi a népzenével – a Soulistic név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

„Nem gondoltam volna hat évvel ezelőtt, amikor elhívtam Malek Andit egy koncertre vendégként, hogy ez egy sorsszerű találkozás lesz, és ilyen sikere lesz ennek a produkciónak” – mesélte Jáger Bandi az együttes létrejötte kapcsán. Kettejük produkciójában kulcsfontosságú szerepet játszik az örömzene és a hit. Az énekesnő összetéveszthetetlen hangja és dalszövegei, a jazz-zongorista és dalszerző friss és izgalmas zenei világa, valamint a fantasztikus zenészekből álló zenekar közös dinamikája különleges, spirituális zenei élményt ígér. Bandi azt is elárula, hogy a  műsor két részből fog állni, és a koncertnek régi barátjuk, Novodomszky Éva lesz a moderátora. 

- Hat éve lépsz fel Malek Andival. Milyen volt ez a hat év?

- Csodálatos volt tényleg, egy isteni találkozás, 2016-ban hívtam el először egy koncertre vendégként, akkor Andi még Ausztriában élt. És annyira jól sikerült a koncert, hogy utána megbeszéltük, hogy csináljunk egy projektet, ez lett a Malek Andi Soulistic. A Malek Andi Soulistic ezen a koncerten az elmúlt hat év kedvenc dalaiból válogat, de az együttes meglepetésekkel is készül: sztárvendégekkel, képekkel és videóbejátszásokkal.

- Az ünnepi koncerten ott lesz Szulák Andrea, Dés László és Karácsony János James. Miért rájuk esett a választásotok?

- Egyrészt, mert nagyon szeretjük a zenéjüket, tiszteljük a művészetüket, másrészt pedig az Andi is, én is, illetve a zenekar is többször dolgoztunk együtt és mindig nagy élmény volt és most is egy örömzenére  készülünk.

- Mivel foglalkozol, amikor nem a Malek Andi Soulistic-kel lépsz fel?

- Amióta megalapítottam a Soulistic-kot  azóta már csak ezt csinálom. Zeneszerzője, producere, szervezője és zongoristája vagyok. Szóval teljes embert kívánó feladat, de emellett zeneszerzéssel és hangszerelésssel foglalkozom.

Malek Andi Soulistic, Malek Andrea, Jáger András, MÜPA

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek