Menopauza 1170x180

Partylemez világvégéhez

2024/03/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A provokatív, szókimondó, ausztrál rapper, énekes-dalszerző, Zheani tavaly jelentette meg új, The Spiritual Meat Grinder című lemezét, amely elmondása szerint egy olyan partylemez lehet, amely remekül illene a világvégéhez is. Reméljük a világvége még nem jön el, Zheani viszont igen: első magyarországi koncertje április 20-án lesz a Turbinában.

Fotó: MIK SHIDA

Zheani kezdetben modellként és színésznőként dolgozott, majd felfedezte, hogy a zene segítségével is ki tudja fejezni önmagát és érzelmeit, elindítva zenei karrierjét. Az ausztrál rapper szívesen kísérletezik a stílusokkal, a trap, a hiphop, az elektronikus alapok pont úgy helyet kapnak a zenéjében, mint a durvább metál elemek. Első nagylemeze 2018-ban látott napvilágot, most pedig a tavaly kiadott, The Spiritual Meat Grinderrel indul turnéra.

Zheani 2022-es EP-je, az I Hate People On The Internet egy olyan dallal zárult, amely a nihilizmusban talált vigaszt. Egy olyan lemez után, amely a viszályból és a gyűlöletből merített erőt, ez egy meglepő fordulat volt - annak elismerése, hogy ha ez a világ valóban baromság, és a jó és rossz emberek számára egyaránt halállal végződik, akkor akár el is fogadhatjuk azt.

Zheani új mixtape-je teljes erővel belemerült ebbe a felismerésbe.  Az I Hate People On The Internet című lemezzel ellentétben helyet ad az éteri szinti-popnak, a bordarázós house zenének és a jungle és a drum'n'bass által inspirált kristályos ütemeknek. A tavaly augusztusban kiadott album egy partylemez a világvégére, amely az élet hiábavalósága felé emeli a kalapját. Hiszen, ha a spirituális húsdarálóban élünk minden átkozott nap,

miért ne szórakozhatnánk egy kicsit? 

 

 

Zheani, ausztrál, rapper, Turbina

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek