Pet Shop Boys, Budapest Bár: Mindenki a fedélzeten!

2014/07/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Július 8-án a Budapest Parkban adja a Budapest Bár egyetlen olyan nyári koncertjét, ahol a zenekaron kívül a formáció összes jelenlegi énekese is fellép. A Parknak nem ez az egyetlen nagy dobása a jövő héten: hétfőn a Pet Shop Boys lép fel a nagyszínpadon.

Pet Shop Boys, Budapest Bár: Mindenki a fedélzeten!

Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián – a névsor ezúttal teljes, mert mint tudjuk, a BB nem mindig teljes felállásban turnézik, hiszen az énekesek más-más formációkban is fellépnek, egyszerűen egyeztetési nonszensz lenne összehozni az össznépi parti. De majd most!

Itt van mindjárt  Kiss Tibi, aki 2014. őszéig “szabadságra ment” a zenekarból egyéb elfoglaltságai miatt, erre a koncertre mégis eljön, hogy ez alkalommal teljes legyen a csapat. Az együttes és a közönség számára is örömünnep lesz ez a koncert, hiszen nagyon ritka alkalom, hogy az egész csapat együtt legyen.

Új lemezük, a Húszezer éjszakás kaland című album igazi tempós, nyári lemez szerelemmel, húzós dalokkal és meglepetésekkel, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a produkció történetében először a zenekar énekeseinek saját dalai is hallhatóak. A címadó számot  Szűcs Krisztián (HS7) kifejezetten a Budapest Bár számára írta. Nem csak dalaiban, de hangjaiban is frissült a produkció - ezen a lemezen a csapat új tagja, Mező Misi (Magna Cum Laude) is hallható.

A nagylemez 12 számot tartalmaz. A már említett saját szerzemények mellett természetesen hallhatjuk a Budapest Bár védjegyévé vált régi magyar sláger-átdolgozásokat és újabb hazai dalok átértelmezett változatait is. Sőt, megszólalnak nemzetközi popslágerek Budapest Bár-változatai is, többek közt David Bowie Tonight című dala. A Húszezer éjszakás kalandot 2014 őszén egy újabb Budapest Bár-lemez, egy borongósabb, melankolikusabb album követi majd (mindkét lemez a Volume 5 alcímet viseli majd, így jelezve, hogy egy összetartozó albumpár két darabjáról van szó).

 


 

Ami meg a Pet Shop Boys-t illeti, bátran kijelenthetjük, hogy az övék az idei szezon egyik legizgalmasabb bulija. Több mint harminc év bőven elegendő volt arra, hogy bebizonyosodjon: ha az elektronikus popzenéről van szó, kevés nagyszerűbb előadó van a híres duónál. Tizenkét nagylemez, számtalan kritikai és közönségdíj, valamint fergeteges hangulatú koncertek végeláthatatlan sora övezi a Pet Shop Boys kiváló zenében lubickoló életművét, amelyet hamarosan ismét testközelből elemezhet a magyar közönség: a legendaszámba menő formáció  július 7-én Budapesten lép fel a Budapest Park színpadán.


Képtár

  • Pet Shop Boys, Budapest Bár: Mindenki a fedélzeten! kép 33385
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek