Rímálom az Elme utcában - Bëlga klippremier a Parkban

2014. május 06.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A „Rímálom az Elme utcában” című dalhoz készült klip bemutatója csütörtökön, azaz május 8-án a Budapest Parkban lesz a Final festen, ahova egyébként is látványos vetítés technikával készül a Bëlga, valamint a zenekar ismét kiegészül egy dobossal, mint a márciusi nagykoncerten.

Rímálom az Elme utcában - Bëlga klippremier a Parkban

A dal maga – ahogy a címéből is kiderül – egy rímeken alapuló nyelvi játék. „Esszenciális refrén, értelmetlen szövegek, amik rímelnek. Mi kell több?” – nyilatkozik a dalválasztás miértjéről Bauxit. A hozzá készült klipről pedig elmondható, hogy a képekkel játszik: különleges képi megoldásai akár egy „egészséges” rémálomból – rímálomból – is kiléphettek volna.

A forgatás ennek megfelelően sok időt, egészen pontosan közel három hetet vett igénybe, és zömében egy pincében zajlott.

A helyszínt a Megálló alapítvány adta nekünk kölcsön, amit ezúton is nagyon köszönünk, hiszen ott tanyáztunk hetekig.” – meséli a forgatásról Bauxit. – „Somlai Dávidtól (Greenbox) pedig kaptunk kölcsön egy weisscam-et, amivel még forgathattunk. Ez egy szuperlassítós kamera. Kis odafigyeléssel a csúnya dolgok is megszépülnek tőle. Köszönjük, Dávid!

A klipet Miki357 rendezte, akivel a „Nem leszünk gyarmat” kisfilmjén már dolgozott együtt a csapat. A klip alapötlete is tőle származik.

Az alapsztorit – melyben a jó elnyeri méltó jutalmát - Miki357 találta ki, de közösen találtuk ki úgy az egészet, meg a részleteket is.” – mondja Tokyo.

 „A jelmezes is Miki volt, a kinőtt ruháit adta ránk. A díszlet szintén Miki és az operatőr, Becsey Kristóf szakköri munkája. Állítólag óvodásokat is megkértek, hogy segítsenek.” – teszi még hozzá Bauxit.

A klip rendezője bár örül ennek a sok titulusnak, legalább annyira meglepte, mint amikor legelőször hallotta a dal szövegét:

„Az első benyomásom az volt; hogy ez egy agybetegség. De tetszik. Mindenképpen valami szuggesztív képi világot szerettem volna megteremteni. Inkább megvalósítási formákon gondolkodtam, mint történeten.”

A klip technikai hátteréről azt is elárulta Miki357, hogy nagyon sok képrögzítő eszközzel készült. Az IPhone-tól kezdve egészen a Weisscam-ig. A klipben található összes felvétel saját gyártású, ez okozta főleg a sok forgatási napot. A forgatás gördülékenyen, problémamentesen zajlott, de azért volt egy jelenet, ami elég izgalmasra sikerült, sőt, olyan is, ami végül meghiúsult.

Amikor egy tévét baltával vert szét Marvin, para volt, hogy robban-e. Aztán robbant is, de tökéleteset, mert leginkább hátrafele ment ki belőle a cucc, így mi sem és a kamera sem sérült meg.” – sztorizik Bauxit, Tokyo pedig folytatja: „Az egyik jelenetben le kellett volna ugrani egy háztetőről, de nem volt büdzsé dublőrre. Ott álltunk mind a tetőn, és azon gondolkodtunk, megéri-e megcsinálni. Kb. 1 órát töltöttünk ott fent, aztán mégis inkább lemondtunk a jelenetről.” 

A végeredmény azonban életveszélyes mutatványok nélkül is tökéletes lett, és nagyban eltér a Bëlga eddigi klipjeitől.

Szerintem ez a klip minden eddigi kliptől nagyon nagyban eltér, az egész világra értve. Lehet, hogy egy új művészeti stílus született.” – kommenteli Tokyo.  

Mindenki menjen tehát a Budapest Parkba, ha elsőként szeretné látni a klipet ahhoz a dalhoz, melynek a megírása közbeni poénkodásról ezt mondta Bauxit: „Térdcsapkodásban mérjük, nem fetrengésben:) De most bevezetjük az elismerő csettintési skálát.” 

 


Bëlga – Final Fest

Budapest PARK
2014. május 8. 20 óra

 


Képtár

  • Rímálom az Elme utcában - Bëlga klippremier a Parkban kép 29528
  • Rímálom az Elme utcában - Bëlga klippremier a Parkban kép 29530
 

 

Szólj hozzá!


Sziget 2019: kilőnek még 2000 darab Ed Sheeran-jegyet

Sziget 2019: kilőnek még 2000 darab Ed Sheeran-jegyet

Május 30-án kezdik árulni azt a kétezer jegyet, melyek a Sziget Ed Sheeran-koncertnapjára szólnak.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A The Verve frontembere, Richard Ashcroft visszakapta dalát a Rolling Stones-tól

A 90-es évek egyik legnagyobb slágere volt a Bitter Sweet Symphony, rengeteg helyen hallhattuk, filmekben, reklámokban is – és a rádiók is agyonjátszották. Szinte lehetetlen volt kikerülni, ez a dal hozta meg a sikert az együttesnek.

Fel, vörösök! Pörögnek a magyar fesztiválok sztárfellépői: Ed Sheeran, Jess Glynne

Mint tudjuk, Magyarország a világ közepe, ez abból is látszik, hogy idén nyáron mindenki idejön. Mindenki IS. A 10 éves albumokról írt cikkünkben felsoroltakból (alant csatoltuk) is 3 banda idelátogat, most további két "turista" frissen csomagolt bőröndjébe kukkantunk bele.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek