Rock and Roll never dies – Budapestre jönnek a hangos olasz gyerekek

2021/09/28  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

A címben szereplő kijelentést Damiano David, a Måneskin énekese tette azután, hogy elérték életük addigi legnagyobb nemzetközi sikerét: a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon ugyanis (amelyre Magyarország továbbra sem delegált versenyzőt) első helyezést értek el. Az olasz zenekar 2022. március 1-jén a Barba Negrában adja első budapesti koncertjét.

Rock and Roll never dies – Budapestre jönnek a hangos olasz gyerekek

A fiatal banda az olasz X-Faktor második helyezettjeként robbant be hazája zenei életébe. Európa pedig az idei Eurovíziós Dalfesztiválon figyelt fel rájuk: a hagyományos slágerszámok között "üdítő" színfolt volt a piros szegecses ruhában, a glam tipikus kiegészítőivel (nyakörv, magas sarkú csizma, bátor smink), valamint erőteljes színpadi jelenléttel, menő rockzenével berobbanó zenekar, így rögtön meg is nyerték az európai országok közönségét. A dal címe pedig az volt, hogy: “Zitti e buoni”, angolul: Shut Up And Be Quiet. Oké.

Klasszikus felállásban (dob, gitár, basszusgitár, ének) zenélő fiatalok frissek, maiak, az énekes jól énekel, fantasztikusan néznek ki és jópofa glamrockot játszanak – de ez a műfaji besorolás valójában teljesen felesleges: egyszerűen hatásosak és kész.

A nemzetközi megmérettetés óta töretlenül ível felfelé a karrierjük: a hétvégi Global Citizen 24 órás műsorfolyamában a párizsi helyszínen pörögtek - óriási sikerrel, s miután megmászták a nemzetközi slágerlistákat és bejárták a főbb európai nyári fesztiválok színpadait (már amelyik volt), a Måneskin bejelentette 2022 februárjára és márciusára tervezett, 16 állomásos LOUD KIDS ON TOUR koncertsorozatát, amelynek keretében fellépnek a legfontosabb európai városokban.

A digitális platformokon 3,4 milliárd streamingjével és a több mint 43 milliós havi Spotify hallgatójával Victoria, Damiano, Thomas és Ethan most tehát a külföldi közönség szolgálatába szegődik :)

A hazai közönségüket sem hagyják magára: az olasz színpadokra idén télen és jövőre tervezett, várva várt visszatérés során a Måneskin először lép fel a legnagyobb olasz arénákban – mind a tizenhárom koncert már telt házas. Egy különleges koncerteseményt is bejelentettek a hatalmas érdeklődésre való tekintettel: 2022. július 9 -én, szombaton Róma városának szimbólumában, a Circus Maximusban lép színpadra a banda.

 

 

Måneskin, Barba Negra, Eurovíziós Dalfesztivál, LOUD KIDS ON TOUR

 

 

Szólj hozzá!


I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a budapesti eső

I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a...

Tom Odell legutóbb 2019-ben járt nálunk (előtte már sokszor a Szigeten és a Strand fesztiválon meg a Volt-on), akkor a Barba Negra Music Club...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat tudtak kiépíteni a térségben, sőt, a Japonicus nevű lemezkiadó gondozásában megjelent egy lemezük is Japánban.

Ed Sheerant elnyelte az új Pokémon-univerzum

S nem csak azért, mert ő szerezte a hamarosan megjelenő Pokémon Scarlet és Pokémon Violet című Nintendo Switch november 18-án érkező főcímdalát...
Új koncertek