Rock and Roll never dies – Budapestre jönnek a hangos olasz gyerekek

2021/09/28  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

A címben szereplő kijelentést Damiano David, a Måneskin énekese tette azután, hogy elérték életük addigi legnagyobb nemzetközi sikerét: a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon ugyanis (amelyre Magyarország továbbra sem delegált versenyzőt) első helyezést értek el. Az olasz zenekar 2022. március 1-jén a Barba Negrában adja első budapesti koncertjét.

Rock and Roll never dies – Budapestre jönnek a hangos olasz gyerekek

A fiatal banda az olasz X-Faktor második helyezettjeként robbant be hazája zenei életébe. Európa pedig az idei Eurovíziós Dalfesztiválon figyelt fel rájuk: a hagyományos slágerszámok között "üdítő" színfolt volt a piros szegecses ruhában, a glam tipikus kiegészítőivel (nyakörv, magas sarkú csizma, bátor smink), valamint erőteljes színpadi jelenléttel, menő rockzenével berobbanó zenekar, így rögtön meg is nyerték az európai országok közönségét. A dal címe pedig az volt, hogy: “Zitti e buoni”, angolul: Shut Up And Be Quiet. Oké.

Klasszikus felállásban (dob, gitár, basszusgitár, ének) zenélő fiatalok frissek, maiak, az énekes jól énekel, fantasztikusan néznek ki és jópofa glamrockot játszanak – de ez a műfaji besorolás valójában teljesen felesleges: egyszerűen hatásosak és kész.

A nemzetközi megmérettetés óta töretlenül ível felfelé a karrierjük: a hétvégi Global Citizen 24 órás műsorfolyamában a párizsi helyszínen pörögtek - óriási sikerrel, s miután megmászták a nemzetközi slágerlistákat és bejárták a főbb európai nyári fesztiválok színpadait (már amelyik volt), a Måneskin bejelentette 2022 februárjára és márciusára tervezett, 16 állomásos LOUD KIDS ON TOUR koncertsorozatát, amelynek keretében fellépnek a legfontosabb európai városokban.

A digitális platformokon 3,4 milliárd streamingjével és a több mint 43 milliós havi Spotify hallgatójával Victoria, Damiano, Thomas és Ethan most tehát a külföldi közönség szolgálatába szegődik :)

A hazai közönségüket sem hagyják magára: az olasz színpadokra idén télen és jövőre tervezett, várva várt visszatérés során a Måneskin először lép fel a legnagyobb olasz arénákban – mind a tizenhárom koncert már telt házas. Egy különleges koncerteseményt is bejelentettek a hatalmas érdeklődésre való tekintettel: 2022. július 9 -én, szombaton Róma városának szimbólumában, a Circus Maximusban lép színpadra a banda.

 

 

Måneskin, Barba Negra, Eurovíziós Dalfesztivál, LOUD KIDS ON TOUR

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek