Sandra, Boney’M, Sabrina, Fancy – Bazinagy retróparti lesz az Arénában

2020/04/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Hetek óta nem fordult elő velünk ilyesmi: koncertet ajánlunk... Az elütésekért bocs, könnyektől elhomályosult tekintettel verjük a billentyűket... :)

Sandra, Boney’M, Sabrina, Fancy  – Bazinagy retróparti lesz az Arénában

2020. október 10-én, szombaton újra átélheted a 80-as éveket. Amennyiben ezt a korszakot tekintjük, ez az októberi este a valaha volt egyik legnagyobb retróshow lesz olyan fellépőkkel, mint Sandra, Boney’M, Sabrina, a Silent Circle, Fancy, a magyarok közül pedig a Bikini együttes, Zoltán Erika és a PA -DÖ-DÖ.

A német Madonna

Sandra egy fantasztikus önálló kislemezzel robbant be a pop világában, a Maria Magdalena hatalmas sikerrel repítette a hírnév felé. 21 országban (!) került a toplista élére, további 5 országban pedig a Top 10-be. S akik azt hitték, Sandra csupán egyslágeres előadó lesz, rövid időn belül csalódtak: az In the Heat of the Night újabb slágernek bizonyult. Előtte azonban – még 1985-ben – megjelent első albuma, a The Long Play. A 8 dalt tartalmazó korongról a Little Girl ugyancsak feliratkozott a slágerlistákra. 1986 októberében került az üzletekbe a Mirrors című LP, amelyről 4 dal került fel a toplistákra Európa-szerte: Innocent Love, Hi! Hi! Hi!, Midnight Man, Loreen. Az album nyitófelvétele, a (Don't Cry) The Breakup of the World a néhány hónappal korábbi csernobili atomkatasztrófa hatására született. A nagy sikerszámok mellett a Everlasting Love valamint a Stop For A Minute lett még nagy sláger. Sandrát ekkoriban az európai popzene királynőjeként emlegette a média, egyenesen Madonna legfőbb riválisát látták benne. Azt azért ne feledjük el, ki egyengette az útját és milyen formációban hallatta a hangját...

Az eurodiszkó koronázatlan királyai

A Boney M szülőatyja Frank Farian zenei producer volt. Fénykorában a Boney’ M a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársa volt, a korabeli popzenét kedvelő tinédzserek is vagy abbások, vagy boniemesek voltak :)  A 1980-as években a Boney' M is többször szerepelt a sikerlistákon. 2006 után osztódással szaporodtak, de  Frank Farian a Boney’ M feat. Liz Mitchell formációt tekinti az eredeti Boney M utódjának. 2017-ben egy 800 lelkes szabolcsi falunapon is járt valamelyikük :) Több nagyszerű dal – ami azóta is fennmaradt – került ki a kezeik közül: olyan nagy slágerek, mint a Rasputin, Babylon, Daddy Cool, Ma Baker, Sunny – ezeket a világ bármely pontján korosztálytól függetlenül énekelik a mai napig.

Olaszország válasza Samantha Foxra

Sabrina olasz popénekesnő, modell, színésznő és zenei producer. Énekesi pályája első és legsikeresebb szakaszában csupán ezt a nevet használta, rajongói pedig Sabrynak becézték. Az 1980-as évek második felében vált nemzetközileg ismert popsztárrá. Még 1986-ban piacra dobták a Sexy Girl című kislemezét, amelyhez a címnek megfelelő énekesnői imázs már adott volt... A dal Olaszországban gyorsan népszerű lett, de külföldön is egyértelmű sikert aratott.. 1987-ben azonban bekövetkezett az amire mindenki várt. A Boys (Summertime Love) című dallal, amely az esztendő egyik legnépszerűbb európai slágere lett. Eleinte úgy reklámozták, hogy ő „Olaszország válasza Samantha Foxra”, a temperamentumos Sabrina azonban kikért magának minden összehasonlítást brit pályatársnőjével.

Akik még soha nem jártak Magyarországon

A Silent Circle német könnyűzenei együttes, amely az 1980-as években volt népszerű. Tagjai az énekes Martin Tychsen (Jo Jo Tyson), a billentyűs és dalszerző Axel Breitung és a dobos Jürgen Behrens (CC Behrens). Az együttes főként euro disco, eurodance és pop műfajokban alkotott. Az első kislemezük a Hide Away - Man is Comin'! volt, amely ismertséget szerzett nekik. Ezt olyan további, sikeres kislemezek követték, mint a Touch in the Night, a Stop the Rain, a Love is just a Word és a Time for Love. 1986-ban jelent meg első albumuk, a No. 1, amely 11 dalt tartalmazott. Az együttes a mai napig tevékeny.

 Tess Seiges néven nem lehet karrert csinálni...

Fancy német italo disco énekes, dalszerző, producer. Az 1980-as évek könnyűzenei életének egyik meghatározó alakja volt – a mai napig aktív. Első felvételeit schlager stílusban készítette el Tess Seiges néven, mielőtt 1984-ben berobbant az italo disco műfajába a Slice Me Nice című dallal. Háromszor került a Billboard listáinak élére. Olyan slágerei születtek ezután, mint a Bolero (Hold Me In Your Arms Again), Lady of Ice, Chinese Eyes és a Flames of Love. Fancy további slágereket is írt
olyan előadóknak, mint Grant Miller, Linda Jo Rizzo, Marc Buchner, The Hurricanes, Mozzart, Siegfried&Roy és Timerider– Tess vagy Ric Tess álnéven.

A hír forrása

A szervezők szerint, mivel az Aréna Retro Party#2 október 10-én lesz –- így a jelen pillanatban semmilyen olyan tényező nincs, ami miatt az eredeti dátumot meg kellene változtatniuk.

 

Sandra, Boney’M, Sabrina, a Silent Circle, Fancy, Bikini, Zoltán Erika, PA -DÖ-DÖ, retró, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek