Szia, uram, torokéneklés workshop érdekel?

2023/10/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Fonóban ünnepli 30. születésnapját a Huun Huur Tu, akik ezúttal nemcsak koncertet adnak a házban, de torokéneklés-workshopot is tartanak a koncert másnapján.

Szia, uram, torokéneklés workshop érdekel?

A legendás tuvai torokénekes és világzenei együttes a Huun Huur Tu lenyűgöző mérföldkövet ünnepel: 30 éve alakult meg a zenekar.

Az elmúlt három évtized alatt a torokéneklés és a világzene első számú előadójaként váltak ismertté, és világszerte elkápráztatta a közönséget egyedi és magával ragadó hangzásával. Az együttes zenéje Tuva dombjaitól határokat, kultúrákat és nyelveket átlépve szólal meg. Lélegzetelállító zenéjük egy másik világba repít, az ősi ritmusokat modern érzékenységgel ötvözve. Művészetükről tanúskodik, hogy zenéjük kiállta az idők próbáját, és továbbra is releváns, inspiráló és úttörő.

Ünnepeljük együtt a Huun Huur Tu-val harmincadik évfordulójukon október 28-án a Fonóban! Az esemény másnapján különleges torokéneklés workshopot tart az együttes angol nyelven, amelyre még nyitott a jelentkezés.

***

További koncertek a Fonóban

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncertje nélkül nem telik el évad a Fonóban. A világ legjobb szájharmonikása és bandája mindig megújulva mégis ismerősen a tőlük megszokott zenei minőséggel érkeznek. Vannak visszatérően kihagyhatatlan koncertek – általában ezek az esték is azok. Legközelebb október 20-án a Fonóban.

Dresch Mihály ezúttal nem saját zenekarával érkezik a Fonó színpadára, hanem vendégként. Október 26-án debütál a Fonóban a Baló Sámuel trió. A fiatal zongorista élete egyik korai jazz-élményeként a Dresch Quartet koncertjét emlegeti. Azóta hosszú út vezetett odáig, hogy etnojazz Kossuth-díjas kollégájával, Dresch Mihállyal együtt léphessen fel együtt. Zenéje mélyen gyökerezik, hiszen édesapja, Baló István dobosként régi zenésztársa Dresch Mihálynak. 

Tavasszal jelent meg Tímár Sára és zenekara ötödik lemeze, az Ének a határtalanról. Weöres Sándor - akinek idén ünnepeljük születésének 110. évfordulóját - költeményét választották címként, mely jelzi, hogy komoly témák kerülnek terítékre. Olyan népdalok és Weöres ill. Kányádi megzenésített versek hangzanak el, amelyeknek központi gondolata az örökkévalóság, a harmóniakeresés, a halál utáni élet, a tudatosodás vagy az örök érvényű szerelem. Ezúttal Tímár Sára és Szabó Dániel dalszerzőként is megmutatkozik, közösen készítették a versmegzenésítéseket és a népzenei feldolgozásokat. A koncertre október 27-én kerül sor a Fonóban.

Huun Huur Tu, torokéneklés, Fonó

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek