Színészek és zenészek emlékeznek a 10 éve elhunyt Cseh Tamásra

2018/10/27  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

2019-ben lesz 10 éve annak, hogy egy élő legendával kevesebb lett az országban. Ennek apropóján február 3-án a Kongresszusi Központban neves színészek idézik meg dalain keresztül az utánozhatatlan Cseh Tamást.

Színészek és zenészek emlékeznek a 10 éve elhunyt Cseh Tamásra

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész – és nem mellesleg rajztanár – tehetsége már fiatal korában megmutatkozott. Igaz, akkoriban inkább a képzőművészet vonzotta, ami egészen 1970-ig elsődleges szerepet kapott életében. Majd találkozott későbbi állandó szerzőtársával, Bereményi Gézával, és innentől egyenes út vezetett az életpálya-módosításhoz.

Sokszínűségét példázza, hogy rengeteg színpadi-, és filmszerepre kapott felkérést (Kutya éji dala, Idő van, A turné, Csinibaba, 6:3 avagy Játszd újra, Tutti!), vezetett tévéműsort (Századunk), énekelt a gyereke kedvenc műsorába a Cimborában, melynek főcímdala is az ő szerzeménye, sőt, saját indiántábort is szervezett, ami a hatvanas évek elejétől egészen haláláig minden évben megrendezésre került. (Saját indián neve: Füst a szemében)

Életét megannyi feldolgozásban láthattuk viszont, mint ahogy dalaihoz is szívesen nyúlnak a mai kor kedvelt előadói, hisz egytől egyig örökzöldek – a szívünkből szólnak.

2019 február 3-án a Kongresszusi Központban Hrutka Róbert zenei vezetésével olyan közkedvelt színészek adóznak majd a mester munkásságának oltárán, mint: Für Anikó, Miczura Mónika, Nagy-Kálózy Eszter, Udvaros Dorottya, Rudolf Péter, Szegezdi Róbert és Vecsei H. Miklós.

Cseh Tamás, évforduló, koncert, GetCloser Concerts, Hrutka Róbert, Rudolf Péter, Für Anikó, Miczura Mónika, Nagy-Kálózy Eszter, Udvaros Dorottya, Szegezdi Róbert, Vecsei H. Miklós

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek