Menopauza 1170x180

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

2018/09/24  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Nem véletlenül, hiszen koncerten az Illés-együttes legendás dalai hangzanak majd el. A "nagy öregek" az ifjú titánokkal – a Klauzál Gitár Banddel és a Csilingelő Gyermekkórussal – lépnek a színpadra, így tanúi lehetünk annak, ahogy generációk egymás között megteremtik az összekötő hidat a zene nyelvén.

Az est különlegessége, hogy a zenélés mellett Szörényi Levente Kondor Katalin közreműködésével még mesélni is fog a közönségnek egy-egy zene vagy szöveg elkészültéről, a jelentős pályája különös vagy vicces eseményeiről.

A Verkli együttes a nyolcvanas évek elején, a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának hallgatóiból alakult. Gondolhatnánk, hogy egy kedves, műkedvelő bandáról van szó, akik olykor-olykor összegyűlnek és elzenélgetnek, a valóság azonban sokkal közelebb áll a professzionális muzsikáláshoz, nem ráérős mérnökök hobbija. Az alapító tagok közül Kölcsényi Attila szólógitáros, a Tom-Tom stúdió munkatársa számos Illés, Koncz Zsuzsa, Fonográf és István, a király produkció hangmérnöke, Magyar László énekes, gitáros nem hagyta el a villamosmérnöki pályát, de emellett számos zenei produkciónak részese volt, jelenleg a Klauzál Gitár Band vezetője. Tiba Sándor, a Verkli együttes dobosa, akinek munkássága a Ghymes együtteshez, Koncz Zsuzsa produkcióihoz, Szörényi Levente koncertjeihez és az István, a király rockoperához kapcsolódik. A Verkli együttes basszusgitárosa Soós Balázs, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja.

Az együttes népszerűségét a Sztárok 33-on nagylemezzel alapozta meg, melyen a kor divatjának megfelelően Illés és Fonográf számokat adtak elő disco ritmusban.

Helyszín (kiírjuk, hogy ne a Klauzál térre menjetek):

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.)

Szörényi Levente, Verkli együttes, zene világnapja, Illés, Klauzál Ház

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek