Szülinapi PASO-koncert a Parkban

2014/05/22  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A ska zene magyarországi nagykövetei egy németországi miniturné után már újra itthon vannak, és a hazai közönséggel ünneplik meg a 11 tagú zenekar 11. születésnapját május 30-án a Budapest Parkban.

Szülinapi PASO-koncert a Parkban

A 11 tagú zenekar idén 11 éves, amit szokásukhoz híven a közönséggel együtt szeretnének megünnepelni, méghozzá egy fergeteges hangulatú szabadtéri koncerten május 30-án, pénteken a Budapest Parkban. A zenekar ezúttal is egy vidám, táncolós bulival és erre az alkalomra szóló különlegességekkel ajándékozza meg a rajongókat.

A koncerten résztvevők hallhatnak majd a 11. születésnap apropóján elővett ritkán játszott dalokat, sőt olyan újdonságokat is, melyek itt hangzanak el először, vagy különlegesen erre az alkalomra kerültek átdolgozásra a PASO repertoárjából.  Ebben a csapat segítségére lesz az este vendége, a Brains-ből és az Irie Maffiából ismert Mc Columbo is.

A különleges dalok sorát erősíti egy eleve ajándékba készült szerzemény is:
Pár éve a húgom esküvőjére írtam egy dalt neki és a férjének nászajándékba. Eredetileg ez egy nagyon személyes ügy volt, de annyira jól sikerült, hogy a PASO is feldolgozta, így hamarosan hallható felvételen is a szerzemény. Anno meghívtam a lagizra és a dalba is vendégnek Dr. Ring-Ding-et, a német/francia reggae-dancehall előadót, így a stúdió verziónál is egyértelmű volt, hogy felkérem a vendégszereplésre, így a rögzített verzión is feltűnik majd a reggae doktor. A PASOs verzió hallható lesz élőben május 30-án a Budapest  Parkban.  A sok említett ínyencségeken kívül a koncerten válogatunk majd a legnagyobb fesztiválkedvenc slágereinkből is, így természetesen a PASO klasszikusokra is számíthat a nagyérdemű. Előttünk a fiatal Afrodzaqm zenekar melegíti majd be a hangulatot – mondta KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere.

A külföldön is rendkívül sikeres magyar zenekar április utolsó és május első napjaiban öt koncertet adott Németországban. Kultikus klubok, nagy szabadtéri rendezvények, élő rádió közvetítés és ska fesztivál is akadt a turné állomásai között.

Nagyon kalandosan indult, de a viszontagságokkal együtt, illetve mindazok ellenére is igen emlékezetes volt ez a németországi turné.  A teltházas wiesbadeni koncertünk után hajnalig jammeltünk egy holland zenekarral, másnap Hannoverben pedig egy óriási május 1-jei majálison léptünk fel német és holland bandákkal több ezer ember előtt. Harmadnap lett volna egy bielefeldi  bulink, amit pár nappal a koncert előtt mondtak le. Szerencsére azonnal kaptunk helyette egy másik meghívást, így végül Aachenbe utaztunk, ahol a fellépés előtt megnéztük Szent István szobrát a helyi katedrális kertjében. A negyedik napon két jelenésünk is volt: először a WDR Funkhaus Europa rádióállomás partiján adtunk koncertet Mülheim an der Ruhrban, amit élőben közvetített is a rádió, majd este Kölnben, az igen jó nevű Freedom  Sounds Festival főműsoridejében léptünk színpadra. Nagy megtiszteltetés ért minket ezen a nemzetközi skafesztiválon, mert nemcsak egy színpadon állhattunk a legendás jamaicai vokál duóval, a Keith & Tex tagjaival, de a színfalak mögül végighallgatták a koncertünket, és gratuláltak is nekünk. Nem különben az angol Maroon Town tagjai, akik a „Trónok harca” feldolgozásunk első taktusaitól kezdve a sötétítő függönyt elhúzva kukucskáltak be a színpadra, majd ott táncoltak végig a további dalokra – mesélte KRSa.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek