Talpra, magyar! Rockmusical az Arénában

2018/01/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját egy látványos rockmusicallal ünnepelhetjük meg a Papp László Budapest Sportarénában. Március 15-én új szemszögből ismerhetjük meg a történelmi eseményt többek között Kiss Ramóna, Oláh Ibolya, Xantus Barbara, Varga Miklós, Vastag Tamás és még sok más ismert művész játékában.

Talpra, magyar! Rockmusical az Arénában

A Talpra, magyar! ősbemutatója új megvilágításból tárja fel a 1948-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit. A kétrészes rockmusical táncosokkal, hatalmas korhű díszletekkel és nagyívű dalokkal varázsolja elénk a történelemformáló pillanatokat. Az előadáson közel száz szereplő lesz a színpadon a tánckarral és az ensemble-vel együtt.

Az első rész 1849. januárjától március 15-ig, a forradalom első évfordulójáig tart. A debreceni színházban játszódik. Jellasics és Windisch-Grätz elfoglalja Pestet, a kormány és a Nemzeti Színház társulata Debrecenbe költözik, menekül... A szegedi színházban játszódó második rész 1849 júliusának három hetét öleli fel. Az oroszok már Debrecent fenyegetik, Pest újra ostrom alatt. A kormány, a debreceni valamint a pesti színészek is kénytelenek Szegedre tenni a székhelyüket…

A darab rendezője Szurdi Miklós, aki Topolcsányi Laurával közösen egyben a darab írója is. A rockmusical zeneszerzője Mátyássy Szabolcs, a Bartók Plusz Operafesztivál 2016. évi operaíró versenyének nyertese. Koreográfus Bakó Gábor, díszlettervező Bátonyi György. A szerepekben többek között Egyházi Gézát, Kiss Ramónát, Oláh Ibolyát, Xantus Barbarát, Varga Miklóst és Vastag Tamást láthatjuk…

 

rockmusical, Talpra, magyar!, Papp László Budapest Sportaréna

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek