Menopauza 1170x180

Táncórák kezdőknek és nőnapozóknak – ingyenes lecke a Metro klubban

2019/03/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Március 8-án nőnapi bulit tartanak az újranyitott budapesti Metro Klubban, ahol László Attila angol, magyar, német és svájci diplomás táncpedagógus ad majd "instrukciókat" az érdeklődőknek. A jó hangulatról a Madarak tánczenekar gondoskodik majd egy különleges zenei összeállítással.

Táncórák kezdőknek és nőnapozóknak – ingyenes lecke a Metro klubban

Február elején nyitott újra Budapest legendás szórakozóhelye, a Metro Klub, amely az 1960-as években a magyar beat fellegváraként vált ismerté. A kettes metró építőmunkásainak szánt szórakozóhely hamar kinőtte a kereteket és nem volt olyan hétvége, amikor a megtelt feliratot ne kellett volna kitenni az ajtajára.

A kezdetekre pontosan emlékszik László Attila sokszoros magyar táncbajnok, aki annak idején az akkor még Egressy Klub néven futó létesítményben kezdte karrierjét.

A nemzetközi szinten is ismert táncos arról beszélt, 1946 és 1957 között tiltott volt mindenféle társasági tánc, így többek közt a keringő és a rumba is, amiket később a Benkő Márton és Benkő Mártonné által vezetett Egressy Táncklubban sajátíthattak el a fiatalok és idősebbek egyaránt.

„Magyarországon először 1958-ban volt angol stílusú táncverseny a Kulik Gyula téren, ahonnan a Metro Klubba vezetett a résztvevők útja. Én 1961-ben 15 éves koromban kezdtem el foglalkozni a tánccal. A miénk az első generáció, amely nagyobb létszámban ismerkedett meg a táncművészettel és olyan helyeken léphettünk fel, mint a Gellértben megrendezett orvosbál, vagy a Gundelben megtartott ügyvédek bálja” – emlékezett vissza László Attila.

Mint fogalmazott, a köztudatba 1964-ben, a televíziónak és a Tudni illik, mit illik című műsornak köszönhetően kezdett el beivódni, hogy mik a tánc és az illemtan alapjai.

László Attila pályafutása során többször is országos bajnok lett, nemzetközi versenyeken pedig középdöntőig is jutott. Később dolgozott több nyugat-európai országban is, valamint MS-Európa világjáró hajón, amellyel Hong Kongtól Szingapúrig, Afrikától Grönlandig bejárta a Földet. Ezt követően tért haza, és az élet úgy hozta, hogy ismét a Metro Klubban kötött ki.

„1983-tól akrobatikus rock n roll tánctanfolyamot tartottam a szórakozóhelyen, ahol sikerült tucatnyi világbajnokot kinevelni. A bréktáncot – amely később olimpiai sportág lett – én hoztam be Magyarországra, és részben az én szervezésemben sikerült először és utoljára a kor legjobbjait hazánkba hozni. Óriási siker volt, a Budapest Sportcsarnokban tízezer ember előtt mérték össze tudásukat” – mondta a veterán táncos.

László Attila március 8-án ismételten visszatér karrierje kezdetének helyszínére. A Metro Klubban nagyszabású nőnapi bulit rendeznek, ahol igényes élő zenére rophatja majd bárki, akinek kedve van hozzá.

19 órától személyesen ő fog majd táncinstrukciókat adni a megjelenteknek, majd 20 órától a Madarak zenekar lép színpadra, hogy a 60-as, 70-es évekbe repítse vissza a bulizó közönséget.

Az urakat arra kérik, hogy nőnap alkalmából egy szál virág vagy egy pohár pezsgő legyen a kezükben a számukra kedvenc hölgy számára...

Metro Klub, tánctanítás, László Attila, nőnap, Madarak zenekar

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek