Táncórák kezdőknek és nőnapozóknak – ingyenes lecke a Metro klubban

2019/03/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Március 8-án nőnapi bulit tartanak az újranyitott budapesti Metro Klubban, ahol László Attila angol, magyar, német és svájci diplomás táncpedagógus ad majd "instrukciókat" az érdeklődőknek. A jó hangulatról a Madarak tánczenekar gondoskodik majd egy különleges zenei összeállítással.

Táncórák kezdőknek és nőnapozóknak – ingyenes lecke a Metro klubban

Február elején nyitott újra Budapest legendás szórakozóhelye, a Metro Klub, amely az 1960-as években a magyar beat fellegváraként vált ismerté. A kettes metró építőmunkásainak szánt szórakozóhely hamar kinőtte a kereteket és nem volt olyan hétvége, amikor a megtelt feliratot ne kellett volna kitenni az ajtajára.

A kezdetekre pontosan emlékszik László Attila sokszoros magyar táncbajnok, aki annak idején az akkor még Egressy Klub néven futó létesítményben kezdte karrierjét.

A nemzetközi szinten is ismert táncos arról beszélt, 1946 és 1957 között tiltott volt mindenféle társasági tánc, így többek közt a keringő és a rumba is, amiket később a Benkő Márton és Benkő Mártonné által vezetett Egressy Táncklubban sajátíthattak el a fiatalok és idősebbek egyaránt.

„Magyarországon először 1958-ban volt angol stílusú táncverseny a Kulik Gyula téren, ahonnan a Metro Klubba vezetett a résztvevők útja. Én 1961-ben 15 éves koromban kezdtem el foglalkozni a tánccal. A miénk az első generáció, amely nagyobb létszámban ismerkedett meg a táncművészettel és olyan helyeken léphettünk fel, mint a Gellértben megrendezett orvosbál, vagy a Gundelben megtartott ügyvédek bálja” – emlékezett vissza László Attila.

Mint fogalmazott, a köztudatba 1964-ben, a televíziónak és a Tudni illik, mit illik című műsornak köszönhetően kezdett el beivódni, hogy mik a tánc és az illemtan alapjai.

László Attila pályafutása során többször is országos bajnok lett, nemzetközi versenyeken pedig középdöntőig is jutott. Később dolgozott több nyugat-európai országban is, valamint MS-Európa világjáró hajón, amellyel Hong Kongtól Szingapúrig, Afrikától Grönlandig bejárta a Földet. Ezt követően tért haza, és az élet úgy hozta, hogy ismét a Metro Klubban kötött ki.

„1983-tól akrobatikus rock n roll tánctanfolyamot tartottam a szórakozóhelyen, ahol sikerült tucatnyi világbajnokot kinevelni. A bréktáncot – amely később olimpiai sportág lett – én hoztam be Magyarországra, és részben az én szervezésemben sikerült először és utoljára a kor legjobbjait hazánkba hozni. Óriási siker volt, a Budapest Sportcsarnokban tízezer ember előtt mérték össze tudásukat” – mondta a veterán táncos.

László Attila március 8-án ismételten visszatér karrierje kezdetének helyszínére. A Metro Klubban nagyszabású nőnapi bulit rendeznek, ahol igényes élő zenére rophatja majd bárki, akinek kedve van hozzá.

19 órától személyesen ő fog majd táncinstrukciókat adni a megjelenteknek, majd 20 órától a Madarak zenekar lép színpadra, hogy a 60-as, 70-es évekbe repítse vissza a bulizó közönséget.

Az urakat arra kérik, hogy nőnap alkalmából egy szál virág vagy egy pohár pezsgő legyen a kezükben a számukra kedvenc hölgy számára...

Metro Klub, tánctanítás, László Attila, nőnap, Madarak zenekar

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek