Tankcsapda-, Quimby-, Ocho Macho-dalok Alföldi arénás passiójátékában

2016/11/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az elmúlt évek magyar slágerei is felcsendülnek április 9-én az Arénában, az Alföldi Róbert által rendezett passiójátékban, így elhangoznak majd az Ocho Macho, a Tankcsapda, a Quimby, az Anna and the Barbies és a Subscribe legismertebb dalait.

Tankcsapda-, Quimby-, Ocho Macho-dalok Alföldi arénás passiójátékában

Formabontó színpadi megoldásokkal, újrahangszerelt mai magyar slágerekkel, több mint 150 táncossal mutatja be Jézus szenvedéstörténetét a Passio XXI című darab Alföldi Róbert rendezésében; a produkciót a Papp László Budapest Sportarénában 2017. április 9-én, virágvasárnap láthatja a közönség.

A rendező kiemelte, a Passio XXI azt kutatja, hogy Jézus szenvedéstörténete mit mond a 21. század emberének, illetve ha Jézus ma élne, vajon az emberek felismernék-e, elfogadnák-e benne a megváltót. Alföldi Róbert elmondta, hogy a passió minden ember életét meghatározó kultúrantropológiai alaptörténet, amelyből az egész európai kultúra "előbújt", ezért a színmű a vallásos közönség mellett a nem hívők számára is szolgál mondanivalóval. Bár a darab a hagyományos passiójátékok szerkezetét és főbb elemeit megtartja, Alföldi Róbert rendezésében nagy hangsúlyt kapnak majd az egyéni tragédiák is.

Rosta Mária, az előadás producere szerint egy 2007-ben Manchesterben látott különleges passió-előadás adta az ötletet, hogy Magyarországon is készüljön egy hasonló formabontó darab. Kiemelte, hogy a hagyományos színpaddal szemben még egy nagy pódium kap majd helyet, ezeket egy 50 méter hosszú keresztút köti majd össze.

Mindemellett az elmúlt évek magyar slágerei is felcsendülnek az előadásban, így a közönség az eredeti szöveggel és dallammal, áthangszerelt formában hallhatja majd az adott helyzetekhez alkalmazva többek közt az Ocho Macho, a Tankcsapda, a Quimby, az Anna and the Barbies vagy a Subscribe legismertebb dalait. A művészeket az Óbudai Danubia Zenekar 52 tagú szimfonikus zenekara és rockzenészek kísérik.

Székely Csaba az eredeti bibliai történet alapján írt művében Jézus szerepét Szabó Kimmel Tamás alakítja, Júdást Stohl András, Pilátust Fekete Ernő, Kajafást László Zsolt formálja meg, Pétert Feke Pál, Szűz Máriát Pápai Erika, Mária Magdolnát pedig Tóth Gabi alakítja.

A produkció csupán egyetlen alkalommal, április 9-én lesz látható.


Képtár

  • Tankcsapda-, Quimby-, Ocho Macho-dalok Alföldi arénás passiójátékában  kép 54053
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek