Tavasszal elhagyja az országot a Firkin

2019/01/11  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Az ír kocsma-punk jeles hazai képviselői májusban újra átlépik a magyar határt, és meg sem állnak Németországig, ahol egy komplett turné keretén belül járják majd a városokat. De előtte még itthon is tartanak egy amolyan „búcsú bulit” az A38-on.

Tavasszal elhagyja az országot a Firkin!

2008-as megalakulása óta a Firkin a hazai klubok és fesztiválok nélkülözhetetlen zenekarai közé küzdötte magát, ráadásul idő közben külföldön is sikert sikerre halmoztak. A Fonogram-díjas csapat a kelta punk, punk-rock vonalat erősíti a nélkülözhetetlen fuvola és hegedű aktív szerepeltetésével, ami fokozza az egyedi hangzás élményt. Idáig öt stúdióalbummal büszkélkedhetnek, és felléptek többek közt a most már csak múlt időben emlegethető Sziget Világzenei Nagyszínpadán (ráadásul főműsoridőben), 4 alkalommal töltötték meg a MÜPA termeit, és még egy foci EB himnusz is a számlájukra írható.

Bár nemrég tértek haza Németországból egy sikeres közösködő turnéról, ahol a „hírhedt” Napalm Records egyik büszkesége, a Saltatio Mortis társaságában szórakoztatták a nagyérdeműt; májusban újra összepakolnak, és egy saját, F**kin’ Who? Tour 2019 névre keresztelt, több állomásos koncertturnéval öregbítik hírnevüket ugyanott. A jubileumi 10. turné kezdőállomása viszont még itthon esedékes, úgyhogy aki szeretne egy jó kis téli depresszió-üző átmozgató bulit egy hajó gyomrában, az vésse be a naptárába, hogy január 25-én péntek este irány az A38! :)

Firkin, A38 Hajó, turné, koncert, jubileum, celtic-punk, 2019, F**kin’ Who? Tour 2019

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek