Télzáró pogány ünnepély folkmetállal a Dürer Kertben

2020/02/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Február 16-án visszatér Budapestre a méltán népszerű Kalevala Oroszországból, és három kontinensről hoz magával különleges vendégeket. A népies vonal mellett ezúttal a sötétebb atmoszférájú pogány metalé lesz a főszerep a Dürer Kert kistermében.

Télzáró pogány ünnepély a Dürer Kertben február 16-án

Az estét a pár éve ismét aktív, legendás magyar Archaic nyitja. A tavalyi Wackenen második helyezést elérő banda tömény zúzdával fogja előkészíteni a terepet a külföldiek előtt. A hazaiak stúdiós körüket szakítják meg a buli kedvéért, így várhatóan a készülő The Endgame Protocol lemezről is kaphatunk némi ízelítőt.

Az Európába visszatérő tunéziai Ymyrgar szintén új lemezén dolgozik, így második magyarországi koncertjükön talán betekintést adnak második nagylemezükbe is. Az észak-afrikai szcéna különleges színfoltját képviselő csapat várhatóan most sem orientális dallamokkal, hanem nordikus, viking hatású epikus muzsikával fogja felpörgetni a bulit.

Ezt követően a szomszédos Ausztriából érkezik hozzánk egyik vezető black metal zenekaruk, az Ellende. Az eredetileg egyszemélyes stúdióprojekt az utóbbi időben egyre gyakrabban lép színpadra, így a fő zeneszerző, Lukas Gosch frontember mellé négy állandó zenész társult. Nevük egy középkori és modern német szóból álló szójáték, jelentése egyszerre „száműzött” és „nyomorult”, s ahogy ez is utal rá, igazi sötét hangvételű ambient black metalra, illetve atmoszferikus post-black metalra számíthatunk tőlük. Hazai debütálásuk egyben legutóbbi lemezük, a Lebensnehmer bemutatója is lesz.

A „Közel-Nyugat” után a Távol-Keletre kalandozunk az est egyik főzenekarával, a tajvani Bloody Tyranttel (暴君). Az ázsiai hatosfogat szűkebb hazájának mondáit, legendáit és történelmét dolgozza fel északi dallamos metallal, zen buddhista elemekkel és keleti népzenével ötvözött black/death metal formájában, anyanyelvi és angol nyelvű szövegekkel egyaránt. Bár már négy nagylemezzel büszkélkedhetnek és idén tervezik kiadni legújabb anyagjukat, ez lesz az első európai turnéjuk és ezzel első budapesti bulijuk is. Igazi egzotikum, kár lenne lemaradni róla!

10 óra után lép színpadra egy új dallal (Blagodar tebe, Velese!) és egy tömény best of műsorral a headliner, a Kalevala. Az orosz banda legutóbbi, két évvel ezelőtti budapesti bulija előtt Csehországban kifosztották őket, így az az este a jótékonyság és a zenekar megtörhetetlen lelkesedésének jegyében telt. Az elképesztő támogatást ezúttal egy teljesértékű koncerttel tervezi meghálálni a csapat. A keleti szláv, kozák és finnségi népzene, dallamos metal és elbűvölő női ének keveréke már többször elvarázsolta a magyar közönséget, így remélhetőleg ezúttal sem adjuk teltháznál alább.

A koncertek a vasárnapra tekintettel korán kezdődnek, így érdemes időben érkezni!

 

Az est tervezett menetrendje:

18:00 – kapunyitás

18:30 - 19:00 – Archaic

19:20 - 19:55 – Ymyrgar (TUN)

20:15 - 20:55 – Ellende (AT)

21:15 - 22:00 – Bloody Tyrant (TW)

22:20 - 23:10 – Kalevala (RUS)

Kalevala, Archaic, Ymyrgar, Ellende, Bloody Tyrant, metal, koncert, Dürer Kert

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek