Ten Years After szeptemberben a Hajón!

2016/07/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Ismét Magyarországon ad koncertet a blues-rock élő legendája, a brit Ten Years After. A félévszázados fennállását idén ünneplő csapat két alapító taggal szeptember 25-én az A38 hajón játszik.

Ten Years After szeptemberben a Hajón!

A Ten Years After 1966-ban alakult, a formáció Alvin Lee gitáros vezetésével rövid idő alatt kiemelkedő sikereket ért el, kifejezetten keresett, újító jellegű bandává lépett elő. 1974-ig tíz albumuk jelent meg, köztük a legjobb talán az 1970-es Cricklewood Green volt. 1969-ben felléptek a woodstocki fesztiválon, egy évvel később a Wight-szigeti rendezvényen.

A csapat 1994-ben fellépett a második Sziget fesztiválon - a Eurowoodstockon -, majd 2003-ig keveset hallatott magáról, akkor az alapító tagok ráakadtak Lee utódjára Joe Gooch személyében. Az új formáció két lemezzel, a 2004-es Now-val és a 2008-as Evolutionnel tért vissza. Alvin Lee 2013 márciusában elhunyt, a Ten Years After néhány hónappal később fellépett az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon.

Az együttes felállása 2014-ben ismét változott, a két alapító tag, Chick Churchill billentyűs, valamint Ric Lee dobos mellé, Joe Gooch helyére Marcus Bonfanti gitáros-énekes érkezett, míg Leo Lyons basszusgitárost, aki szintén kilépett, Colin Hodgkinson váltotta. A zenekar már új felállásában rögzítette legutóbbi lemezét, a 2014-ben megjelent, The Name Remains the Same című koncertalbumot. A Svájcban rögzített felvételek között szerepel a Love Like a Man, az I'm Going Home, a Sugar the Road vagy a Good Morning Little Schoolgirl is.

A Ten Years After, illetve tagjai az elmúlt évtizedekben számos alkalommal zenéltek Magyarországon. Alvin Lee 1983-ban a Budapest Sportcsarnokban, 1984-ben a Tabánban, 2010-ben a Petőfi Csarnokban, a Ten Years After 1990-ben a BS-ben, 2003-ban a Petőfi Csarnokban, 2006-ban a paksi Gastroblues Fesztiválon, 2008-ban a győri Mediawave-en és az A38-on is, 2011-ben pedig a fővárosi Barba Negrában játszott.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek