Teraszkoncertek Szombathelyen

2021/07/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Teraszkoncertekkel, utcaművészeti hétvégével és Törőcsik Mari-filmhéttel folytatódik az Érezd Szombathelyt! programsorozat

teraszkoncertek

 

Tizenöt helyszínen hetven programot kínálnak az október elejéig tartó programsorozatban a városlakók és a Szombathelyre látogatók számára.

Július 17-én a város új kulturális helyszínén, a szombathelyi víztoronyban és annak környékén családi délutánt rendeznek koncertekkel, játékos sportversenyekkel.

Július 19-től egy héten át az AGORA Savaria Filmszínházban a nemrég elhunyt és Vas megyéhez sok szállal kötődő Törőcsik Marira emlékeznek, levetítik a művésznő pályájának legjelentősebb filmjeit.

Augusztus 13-án és 14-én a szombathelyi Emlékmű-dombon A Dal ugyanaz marad címmel zenés filmeket vetítenek – ha valakinek nem lenne ismerős a cím: ez a Led Zeppelin koncertfilmje (Live At Madison Square Garden, New York, 1973), ezt ugyan nem vetítik le, cserébe lesz A Queen Budapesten, a Made in Hungária, a Csinibaba és újranézhető lesz a The Rolling Stones 2013-as Hyde Park-i koncertje.

A teraszkoncertek közül az elsőt július 23-án Török Ádám adta volna, aki azonban betegsége miatt lemondta fellépéseit, ezért szombathelyi zenészeket és énekeseket láthatnak és hallhatnak helyette a nézők. Július 30-án a Koprive Zenekar és Csorba Lóci horvát-magyar alternatív estet tart, augusztus 6-án a Savaria Szimfonikus Zenekar négy kamarazenekara ad majd koncertet a városháza teraszán, augusztus 13-án pedig a szintén szombathelyi kötődésű Holdosi Attila és színész barátai koncerteznek.

Koncertet ad továbbá Malek Andrea és a Soulistic, A Nyughatatlan Zenekar, a Budapest Bár, a Firkin, az Ocho Macho és még sokan mások.

A teljes program itt.

 

Teraszkoncertek, Szombathely, Érezd Szombathelyt!

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek