Menopauza 1170x180

Time to say welcome: Andrea Bocelli visszatér Budapestre

2017/01/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A népszerű tenor két év elteltével, 2017. november 25-én visszatér a Papp László Budapest Sportarénába, ahol egy igazán különleges koncert keretében újra hallhatjuk egyedi hangját.

Time to say welcome: Andrea Bocelli visszatér Budapestre

Az olasz tenort kettős tehetséggel áldotta meg a sors. Egyedi hangszíne bármely hang közül felismerhető, teljes és erőteljes, a belcantótól egészen a verismóig terjed, a lírai repertoártól a populáris balladákig. Az élet egy másfajta képességre is rávezette, mikor örökletes zöldhályog betegsége egy gyermekkori baleset következtében súlyosbodott, s elvesztette látását. Szívével kezdett el látni a szeme helyett, ezért tudja olyan tökéletesen érezni, láttatni és átadni dalaiban a lélek titkait.

Csodálatos a két párhuzamos út, melyek mentén Andrea Bocelli karrierje kibontakozott. 1994-ben szerepet kapott Verdi Macbeth-jében, és még ezen a karácsonyon meghívást kapott a Szent Péter Bazilikába, ahol az Adeste Fidelest énekelte a pápa előtt. Két évvel később, a „Con te Partirò” című dal (angol verziója a „Time to say Goodbye” Sarah Brightmannal) előadásával robbant be a világ színpadára. A Bocelli-jelenség mindenhol téma lett, minden lemezeladási rekordot megdöntött, a világ slágerlistáit hónapokig vezette. A rendre teltházas koncerteket adó tenor, számos sikeres popzenei felvétel elkészítése és nemzetközi díj elnyerése közben, operakarrierjét is építette: többek között a Toscában Cavaradossi szerepében, majd Werther főszerepében Bolognában tündökölt, és lemezre rögzítette például a Bohémélet, a Tosca, A trubadúr, a Werther, a Parasztbecsület, a Bajazzók és a Carmen című operákat.

Napjaink legnépszerűbb tenorja fellépett már a világ összes nagy koncerthelyszínén, több mint 80 millió lemezt adott el, megkapta a hallhatatlanoknak járó csillagot a Hollywood Walk of Fame-n és énekelt többek között az USA három elnöke és három pápa előtt is. A 2015 júliusában megjelent „The complete Pop Album” című exkluzív kiadványcsomag, amely 16 lemezt tartalmaz, első ízben mutatja be páratlan karrierjét, teljes popzenei repertoárjának felvonultatásával. A legendás „Romanza” című albumát tavaly novemberben újkiadásban jelentette meg, a lemez első megjelenésének 20. évfordulójának alkalmából. Ez a lemez Bocelli karrierjében az áttörést jelentette, és mindmáig minden idők legnagyobb példányszámban eladott olasz lemeze, amely ezúttal különleges, újrakevert formában került a polcokra, három bónusz számmal. A „Cinema” című tizenötödik stúdióalbumát pedig 2016 decemberében Grammy-díjra jelölték, a legjobb hagyományos pop vokális album kategóriában.

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” – írták róla, hiszen a lényeg egy operaénekes karrierjében valóban sokkal inkább hallható kell, hogy legyen. Bocelli esetében pedig, a felvételei valóban minőségi garanciát adnak arra, hogy ez a hang, örökségként a következő generációk számára is elérhető legyen. „Isten megajándékozott a hanggal, amivel ki tudom fejezni azt, amit érzek, és hiszem, hogy ez a hang felismerhető…” – nyilatkozta egyszer az énekes.

A művész nagysága nem csak a kiadott lemezeivel, hanem az alázatával is mérhető, amelyet az alkotás iránt tanúsít. Bocelli személyében a világ egy olyan legendát tudhat magáénak, aki valóban méltó e titulusra, és amelyről idén november 25-én a Papp László Budapest Sportarénában a közönség is megbizonyosodhat. A koncert programjában népszerű operarészletek és az ismert popalbumainak dalai szerepelnek, Andrea Bocellit magyar szimfonikus zenekar és kórus kíséri majd.


 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek