Tízállomásos közös turnéra indul a Müller Péter Sziámi AndFriends a Romano Drommal

2020/08/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A hazai underground hagyományait őrző, Müller Péter Sziámi által vezetett csapat a legjobb URH-, Kontroll Csoport- és Sziámi-dalokon túl a legújabbakat is előadja. A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép-európai cigányzenekar, alapítása óta a világzenei színtér állandó szereplője.

Fotó: Müller Péter Sziámi AndFriends/FB

Az AndFriends szerepel a raktárkoncertek kilencvenes listáján, a Romano Dromról egyelőre nem tudjuk, hogy a maradék kategóriákból hova sorolták be, mert eddig csak a fesztiválos szekció meghívottainak névsorát publikálták.

De az biztos, hogy egyelőre egyikük sem költözik be a raktárba, hanem nekivágnak az országnak.

A turné keretében az óbudai Kobuci Kertben két koncert lesz, augusztus 16-án és 24-én, előbbire már minden jegy elkelt. Ez alkalommal a bemelegítésről Kiss Llászló (URH, Európa Kiadó) és Barabás Béla duója fog gondoskodni.

Fellépnek a miskolci TeatRom Fesztiválon augusztus 21-én. A fesztivált szervező Utcaszínházi Alkotóközösség országos látogatottságú rendezvény létrehozásán dolgozik, amely színvonalas kulturális kínálatot juttat el mélyszegény településekre, városrészekre, és a helyi kulturális értékeket láthatóvá teszi a szélesebb közönség számára.

A Müller Péter Sziámi AndFriends és a Romano Drom a közös turnén fellép még augusztus 30-án Kapolcson a Bondoró Fesztiválon, október 9-én a szarvasi Zebra Klubban, október 10-én a hatvani Retro Klubban, október 17-én a győri Dongó Music Hallban, október 31-én a várpalotai Alagsorban, november 14-én Debrecenben, a Víztoronyban, valamint november 21-én Kiskunfélegyházán, a Rocktárban (nem raktár! :) )

A két zenekar együttműködése 2017 telén kezdődött egy szilveszterre elkészített közös dallal. Idén közös nyári fesztiválturnéra indultak volna, amelyet részben lehetetlenné tett, részben későbbre halasztott a járvány kitörése, de amint láthatjuk, a két együttes újraszervezte a fellépéssorozatot. Felfoghatjuk ezt egyfajta új év(ad)kezdésnek.

Sziámi dalépítő-kirakós játékáról itt olvashattok

Müller Péter Sziámi AndFriends, Romano Drom, turné

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek