Tízállomásos közös turnéra indul a Müller Péter Sziámi AndFriends a Romano Drommal

2020/08/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A hazai underground hagyományait őrző, Müller Péter Sziámi által vezetett csapat a legjobb URH-, Kontroll Csoport- és Sziámi-dalokon túl a legújabbakat is előadja. A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép-európai cigányzenekar, alapítása óta a világzenei színtér állandó szereplője.

Fotó: Müller Péter Sziámi AndFriends/FB

Az AndFriends szerepel a raktárkoncertek kilencvenes listáján, a Romano Dromról egyelőre nem tudjuk, hogy a maradék kategóriákból hova sorolták be, mert eddig csak a fesztiválos szekció meghívottainak névsorát publikálták.

De az biztos, hogy egyelőre egyikük sem költözik be a raktárba, hanem nekivágnak az országnak.

A turné keretében az óbudai Kobuci Kertben két koncert lesz, augusztus 16-án és 24-én, előbbire már minden jegy elkelt. Ez alkalommal a bemelegítésről Kiss Llászló (URH, Európa Kiadó) és Barabás Béla duója fog gondoskodni.

Fellépnek a miskolci TeatRom Fesztiválon augusztus 21-én. A fesztivált szervező Utcaszínházi Alkotóközösség országos látogatottságú rendezvény létrehozásán dolgozik, amely színvonalas kulturális kínálatot juttat el mélyszegény településekre, városrészekre, és a helyi kulturális értékeket láthatóvá teszi a szélesebb közönség számára.

A Müller Péter Sziámi AndFriends és a Romano Drom a közös turnén fellép még augusztus 30-án Kapolcson a Bondoró Fesztiválon, október 9-én a szarvasi Zebra Klubban, október 10-én a hatvani Retro Klubban, október 17-én a győri Dongó Music Hallban, október 31-én a várpalotai Alagsorban, november 14-én Debrecenben, a Víztoronyban, valamint november 21-én Kiskunfélegyházán, a Rocktárban (nem raktár! :) )

A két zenekar együttműködése 2017 telén kezdődött egy szilveszterre elkészített közös dallal. Idén közös nyári fesztiválturnéra indultak volna, amelyet részben lehetetlenné tett, részben későbbre halasztott a járvány kitörése, de amint láthatjuk, a két együttes újraszervezte a fellépéssorozatot. Felfoghatjuk ezt egyfajta új év(ad)kezdésnek.

Sziámi dalépítő-kirakós játékáról itt olvashattok

Müller Péter Sziámi AndFriends, Romano Drom, turné

 

 

Szólj hozzá!


A OneRepublic új dala a Disney legújabb, szívbemarkoló filmjének főtémája

A OneRepublic új dala a Disney legújabb,...

Nem valami vicces családi mozitól van szó: a Disney és az Original Film FELHŐK című filmje középpontjában a zene, a küzdés – és az elmúlás...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az emberek felhagytak a zajongással – a madarak szexibb hangon kezdtek énekelni a karantén idején

A madarak énekhangjai is megváltoztak a világjárvány miatti korlátozások idején – állapította meg egy friss amerikai tanulmány. A tavaszi kijárási korlátozások természetes kísérletként mutatták meg, hogyan reagál az emberi zajokra az állatvilág.

Új könnyűzenei online rádió indult

Beat néven szeptember elsején új digitális rádió indult a hazai könnyűzenei élet támogatása céljából.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek