Trombitás csúcstalálkozó a Müpában

2017/01/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Január 20-án az egy négyzetméterre jutó trombitatehetségek száma a Müpában lesz minden bizonnyal a legmagasabb. Koós-Hutás Áron, Pecze Balázs és Subicz Gábor a 2008-as megmérettetésük óta először állnak együtt színpadra, így az első hazai Trumpet Summit igazi kuriózumnak ígérkezik.

Trombitás csúcstalálkozó a Müpában

A jazz világában kedvelt koncertforma a többnyire virtuóz hangszeresek „párviadalba” torkolló találkozása, azaz a „summit”. Hazánkban még kell egy kis idő a hasonló események meghonosítására, ám mi sem lehetne jobb kezdet, mint a magyar jazzélet három kitűnő, fiatal trombitásának kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsora, a Trumpet Summit. Koós-Hutás Áron, Pecze Balázs és Subicz Gábor 2008-ban, a Magyar Rádió jazz-tehetségkutató versenysorozatának trombitásoknak kiírt évadában mérték össze tudásukat. Akkor az első helyet Koós-Hutás szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára Pecze és Subicz állhattak fel. Az azóta eltelt majd egy évtizedben mindhárman a magyar jazzszcéna állandó szereplőivé váltak. Önálló művészegyéniséggé értek, saját zenekarokkal és vendégszólistaként, itthon és külföldön is számos alkalommal számot adva tehetségükről.

Koós-Hutás Áron neve sokak számára lehet ismerős, hiszen több stílusban is otthonosan mozog. A PASO és a Budapest Jazz Orchestra mellett olyan nemzetközileg is ismert művészekkel dolgozott és állt már színpadra, mint Brian Culbertson, Tony Lakatos, Erik Truffaz vagy Tommy Víg. Nyitottságát mi sem jellemzi jobban, minthogy mostanában legszívesebben az elektronikus hangzásokkal kísérletezik.

Pecze Balázs 2014-ben szerzett klasszikus trombitaművészi és tanári mesterdiplomát a Zeneakadémián, több versenyen – többek közt a Brno-i Nemzetközi Versenyen – is kiváló helyezést ért el.

Subicz Gábort a legtöbben a PASO és más könnyűzenei formációk trombitásaként ismerik, pedig az elmúlt évtizedben ő is markánsan jelen volt a jazzszíntéren. Sőt, a Modern Art Orchestra tagjaként zeneszerzőként is több szerzői esten bizonyított már. 2015-ben a koppenhágai 2nd Annual European Bigband Composer Competition első díját is elhozta.

A verseny óta most először állnak majd egy színpadon, ám koncertjük korántsem a virtuóz trombitások „párviadala” lesz, hanem remek muzsikusok újszerű, kreatív együttműködése.

Trumpet Summit: Koós-Hutás-Pecze-Subicz

2017. január 20. péntek 20:00 — 22:00

Fesztivál Színház

Közreműködők:

Koós-Hutás Áron, Pecze Balázs, Subicz Gábor, trombita

Kovács Réka, Szőke Nikoletta, ének

MC Zeek (Németh Péter), ének, rap

Tálas Áron, zongora

Fonay Tibor, basszusgitár

Csízi László, Oláh Gábor, dob

Szebényi Dániel, zongora

Czibere József, ütőhangszerek


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek