Menopauza 1170x180

Tudjuk, mit csinálsz július 14-én

2024/02/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Ismét Magyarországon ad koncertet a Thievery Corporation. A világhírű amerikai duó tavaly a Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője volt, idén július 14-én a Budapest Parkban láthatjuk őket. Amúgy ez lesz a negyedik bulijuk a Parkban, de már a Szigeten is felléptek.

Tudjuk, mit csinálsz július 14-én

Az elektronikus zenét újragondoló washingtoni duó, Eric Hilton és Rob Garza formációja szívesen használ és vegyít különböző stílusokat, mint a dub, a bossa nova, a reggae vagy a trip hop. A csapat eddigi húsz éve alatt tíz lemezt készített, ezek összesen több mint egymillió példányban keltek el világszerte.

Hilton és Garza a kilencvenes évek derekán kezdett el együtt zenét írni, amikor a már kultikus washingtoni Eighteenth Street Lounge-ban megismerkedtek. A közös pont a dub, a bossa nova és a dzsessz iránti rajongás volt, elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával és megalapították a klub nevét viselő kiadót. Így született 1996-ban két kislemez, a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey, majd ugyanabban az évben a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló album, amelyet hamar megszeretett a közönség újszerű, műfaji sokszínűsége miatt, és amellyel meghódították a downtempo szerelmeseit.

Az elmúlt csaknem két évtizedben bátran kalandoztak a világ zenéi között, kikacsintottak a pszichedelikus rock felé is, miközben dalaik angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg.


A Thievery Corporation jelenleg új lemezén, a Sound Vagabond című albumon dolgozik, amelynek anyagából a Parkban is bizonyára bemutatnak majd pár számot.

 

Thievery Corporation, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders András-Slashkovic-Fehér Holló trió

Halo, halo: öt év után visszatért a Kállay Saunders...

Sokan várták a folytatást Kállay Saunders András, a holland-iráni származású Slashkovic és a producer, Fehér Holló alkotta The Middletonztól,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.
Új koncertek