Ütős észt elektro-pop a GMK-ban

2016/11/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az I Wear* Experiment november 22-én érkezik Budapestre, a GMK-ba hozza el a zenéjét, ahol a twentees és a Fubarite társaságában lépnek fel.

Ütős észt elektro-pop a GMK-ban

Észtország egy kicsi ország, nagyszerű hangokkal. A Baltikum legfelsőbb csücskében nemcsak az internet alapvetés, hanem a zene szeretete is, így nem csoda, ha olyan zenekarok érkeznek onnan, mint a novemberben hazánkba látogató I Wear* Experiment.

Az ütős északi elektro-pop trió zenéje varázslatos utazás puha elektro-pop felhők között, miközben néha váratlan, mégis káprázatos post-rock felhőkarcolókba ütközhetünk. Zenéjük nem csak hangzásában fest moziszerűen, koncertjeik vizuálja is illeszkedik a „hanglátványképekbe.” Turnéztak a Hurts-szel, döntősek voltak a helyi Eurovíziós válogatóban, Spring is Cold This Year című daluk pedig az észt elnök karácsonyi üdvözlőlapjának volt a zenéje. A csapat idén jelentette meg Patience című nagylemezét, ősszel pedig Hollandia, Németország és Lengyelország és Korea után Budapestet is megtáncoltatják.

A koncert a Magyarországi Észt Intézet közreműködésével valósul meg.


Előttük a nagyon friss Fubarite és a twentees játszik.

A twentees lendületes indie-rock dalaival robbant be a köztudatba. A hódmezővásárhelyi zenekar májusban jelentette meg Múlandó című második nagylemezét, melyről a Good Boyhoz forgott abszurd videó a Klipszemle döntőjébe is bejutott. A csapat nemrég jelentette meg Nem, nem, nem című legújabb dalát, mely ’56 szellemében íródott.

A fiatal Fubarite öndefiníciója szerint szeretné elmosni a stílusok közti határokat: „mi nem rock, pszichedelikus vagy punk zenét játszunk. Mi azt játsszuk, amit épp jónak tartunk…”

I Wear* Experiment, twentees, Fubarite
Időpont: 2016.11.22. 20:00
Helyszín: GMK
Belépő: 800 HUF 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek