Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

2020/12/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője adventi énekeket tanít vasárnaponként videósorozatban, amelybe bárki bekapcsolódhat.

Vasárnaponként adventi dalokat tanulhatsz

Az oktatóvideókban a népdalénekes lépésről lépésre segít elsajátítani a dallamot és szöveget, az utóbbit a videó szöveges részében is közzé teszik. Az énekhez élő zene szól: Nyitrai Tamás (hegedű), Danhauser Pál (kontra), Lelkes András (nagybőgő) muzsikálnak. Az első ének a jövendölés történetét mesélte el, Mikor Máriához címmel (Kalotaszeg, Nádasmente, Méra).

A következő adventi énekoktatásokra december 6-án, 13-án és 20-án 18.30-kor kerül sor.

♦Ajánljuk még a Fonó online műsorából♦

December 3-án este 20.00 órakor a Novan Experiment koncertjét követhetitek élő közvetítésben. A Novan Experiment egy havi rendszerességű, improvizáción alapuló zenei koncert sorozat, melynek állandó házigazdája a Mörk zenekar billentyűse: ifj. Novai Gábor (Novan). Minden hónapban vendégként érkezik 2 előadó a magyar jazz, népzenei, elektronikus vagy könnyűzenei életből, akikel egy kötetlen jellegű zenei párbeszéd alakul ki a színpadon. Minden fellépőtől külön kérés, hogy

hozzon magával valamit, ami épp a legjobban foglalkoztatja; legyen az egy szokatlan hangszer, vagy egy olyan zenei ötlet, amit eddig még nem tárt nyilvánosság elé.

Az eredmény minden alkalommal egy eklektikus, szokatlan zenei élmény, melyben egyedi, inspiráló "on-the-spot" kompozíciók születnek.

A koncertet élőben közvetítik a Fonó facebook csatornáján.

 

 

Kubinyi Júlia, népdal, daltanulás, Fonó, Novan Experiment

 

 

Szólj hozzá!


Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Novemberben több izgalmas koncert lesz a Fonóban, jön a Huun Huur Tu, Martha Töpferova és Omer Klein is. Emellett a Makám, a Söndörgő, Tóth Viktor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Soronként is megveheted az új Bohemian Betyars-albumot

Négy év után új nagylemezzel jelentkeztek a hazai a speed-folk-freak-punk nagykövetei, a Bohemian Betyars.

A Szigeten már négyszer is fellépett a boroshordósokkal, most a Müpába jön!

Enzo Avitabile emlékezetes koncerteket adott a Szigeten, már négyszer is, de koncertteremben itthon most hallhatjuk először – természetesen legfőbb kísérőivel, a boroshordókon, dézsákon teljesen egyedi ritmust adó Bottari ütőegyüttessel. 2021. október 30-án a Müpában!
Új koncertek