Év koncertje - szavazás

Visszaszámlálás a Budapest Parkban

2015. szeptember 16.  ·   Ajánló   ·  Zerge

Merthogy lassan ennek a szezonnak is vége, lassan utolsó másfél hetébe fordul a Budapest Park idei évada is. Ennek örömére eléggé beleerősítettek a szervezők, és bár a nyár folyamán (számoljuk ide a májust is) volt számos neves hazai és külföldi fellépő, már akit nem mosott el az időjárás, több zenekar itt tartotta jubileumi vagy búcsúkoncertjét (és még nincs is vége!), de a szeptemberi felhozatal kifejezetten erősre sikerült.

Visszaszámlálás a Budapest Parkban

Persze voltak érdekes balesetek is, pl. a Park színpadára került pár napja DJ Bobo is, sőt, a szeptembert is DJ-kkel nyitották, de hát biztos erre is van igény. (Csak azt nem értem, kinek.) Viszont ezt követően belehúztak, mindjárt szeptember első hétvégéjén a Kiscsillag és a Quimby tette tiszteletét (utóbbi koncertjén én is, lett egy laza telt ház a végére, és erősen kitettek magukért, már este 8 előtt pár perccel a húrokba csaptak, és 2 órán át meg sem álltak). A következő heti műsorral én nem tudtam mit kezdeni, a Wellhello nekem nem zene, a Magna Cum Laude értékeit pedig szintén nem találtam még meg, de meghallgatva a zenéjüket nem is nagyon keresem, nem szeretek értelmetlenül dolgozni. Ja, és azon a hétvégén volt szombaton a fent említett svájci DJ-fenomén is (aki egyébként legalább zenét is ír meg énekel is, hogy miket és hogyan, az más kérdés).

Node! (És itt mutatóujj felemel.)

Most jön még csak a java. Szeptember 16-án ugyanis elbúcsúzik egy időre közönségétől az idén 14 éve működő, bár az eredeti tagok közül (DJ Tituszt kivéve) felmutatni talán már egyet sem tudó, viszont az utóbbi években meglehetősen népszerűvé vált és határainkon túl is nagy sikerrel koncertező Carbonfools együttes (az megvan, hogy ez Szénhülyék akar lenni magyarul?). Hogy mi a leállás konkrét oka, arról nem nagyon nyilatkozik senki, nekem van egy sanda gyanúm, miszerint valami vallási felekezet szippanthatott be valakit, mint ez már oly sok zenekar esetében megtörtént, de ha mégsem, akkor ezennel elnézést kérek.

Őket csütörtökön a Brains követi, náluk különösebb aktualitása nincs a koncertnek azon kívül, hogy nyárzáró koncertként hirdetik a fellépést. Pénteken aztán egy hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő, bolgáros hangzású művészneve ellenére osztrák úriember, Parov Stelar koptatja majd a színpadot érdekes és meglehetősen eredeti, jazzre és az elektronikus zene különféle műfajaira épülő műsorával (azaz NEM DJ-műsorral).

Rossz hír, hogy erre a koncertre már minden jegy elkelt. Sajnos, ugyanez mondható el a Cipő halála utáni további változatlan névhasználat következtében a rajongók, hozzátartozók és totál kívülállók körében is nagy vitákat kiváltó, ezúttal a 25. születésnapját ünneplő Republic ingyenes szombati koncertjéről is, igaz, ide csak regisztrálni kellett, de mint a Park honlapja mutatja, betelt a létszám.

Ezt követően pedig jön az utolsó hét, amelyet két rapcsapat foglal keretbe, és többek között az is közös bennük, hogy mindkettő pécsi, valamint mindkettőjük koncertjére elkelt már minden jegy. Az együttesek neve Halott Pénz, ők szerdán lépnek fel, illetve – gondolom, kitaláltátok – Punnany Massif, akik szombaton, és egyben zárják is a Park idei szezonját. Mivel a rap nem tartozik a kedvenceim közé, előbbit nem ismerem, utóbbiról pedig – őket volt szerencsém egyszer meghallgatni – az a véleményem, hogy a zene a valószínűleg mélyértelműnek szánt (mert gondolom, minden rapcsapat annak szánja, aztán kinek milyenre sikerül, többnyire azért nem egészen József Attila-i, de még csak nem is Müller Péter Sziámi-i mélységűek, hogy úgy mondjam) szöveg nélkül egészen jó lenne.

A kettő közé zárva pedig az ezertagú Irie Maffia koncertezik csütörtökön, és 15 éves születésnapját ünnepli 25-én, pénteken a Hiperkarma, amely remélhetőleg újra beindul, és ezúttal nemcsak hónapokra, mint 3 (vagy 4? hú, de megy az idő!) évvel ezelőtt. Ja, és erre a két koncertre még van jegy, tehát ha valaki a Parkban akar még egy utolsót bulizni szeptember végén, akkor ezen a két napon megteheti, bár az Időkép és a Köpönyeg nem sok jóval biztat, de hát kockázat nélkül nincs rizikó, ugye. (A Carbonfoolsra és a Brainsre viszont jó időt ígérnek, és azokra is van még jegy.)


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek