A Dal 2016 - Reflektorfényben a ruhák és a kiegészítők

2016/01/18  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

A Dal 2016 a zene mellett az egyéniségnek és az ahhoz illő divatstílusnak is teret ad majd. Legyen az lezser, csillogó vagy éppen visszafogott klasszikus, a ruhák és a kiegészítők éppúgy megszólítják majd a közönséget, mint maga a szöveg és a dallam.

A Dal 2016 - Reflektorfényben a ruhák és a kiegészítők

A Dal 2016, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyének előkészítése már javában zajlik, és ebben komoly szerep jut Kisprumik Ádámnak is, aki a Dal 2016 stylistja. Tavaly is aktívan részt vett a ruhák megálmodásában és megtervezésében, de idén már az ő vezetésével készülnek el a fellépők és az előadók ruhakollekciói.

A Dal 2016 műsoraiban a lila szín kerül a középpontba, a ruha stílusát pedig az előadó személyisége határozza meg. Emellett fontos szempont, hogy a fellépők komfortosan érezzék magukat a ruháikban a színpadon.

„Stylistként én csak irányt mutatok a zsűritagoknak és az előadóknak. A műsor során nem akarok teljesen új külsőt és stílust adni a fellépőknek, nem akarom őket kizökkenteni a komfortzónájukból. Inkább arra törekszem, hogy olyan ruhadarabokat válasszak nekik, amelyek jól mutatnak a tévé képernyőjén és illik a stílusukhoz. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a ruha része az egész előadásnak, és még a zene, a Dal előtt hatást vált ki a közönségből. ” – nyilatkozta Kisprumik Ádám A Dal ruhapróbái kapcsán.

A január 23-án kezdődő műsorban rengeteg trendi és egyedi ruhadarabbal találkozhatnak a nézők, amelyek vagy speciálisan a műsorra készültek vagy tehetséges magyar divattervezők készítettek.

„Nagyobb kihívást jelent egy előadónak saját ruhát készíteni, de az biztos, hogy ilyenkor olyan lesz a végeredmény, amilyet mi megálmodtunk! A ruha megalkotásában ilyenkor sokszor még az előadott Dal is megihlet minket.” – tette hozzá Ádám.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek