A Green Day megvált a menedzsertől, akinek a sikerüket köszönhetik

2017/08/16  ·   Általános   ·  Simonyi Éva

Sokakat meglepett, hogy a punkrock együttes elköszönt az őket régóta menedzselő Pat Magnarellától.

Fotó: theindustryobserver.com

A Variety jelentette be először menedzser-csere hírét, és derítette ki, hogy a trio – Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt és Tre Cool – azt tervezi, hogy aláír Jonathan Daniellel, a Crush Musictól. A Crush Music több igen híres előadóval és zenekarral is dolgozott már együtt, úgy mint a Fall Out Boy, Panic! At The Disco, Sia vagy Lorde. Daniel 2003-ban alapította a Crush-t.

Magnarella 1996 óta képviseli a zenekart, és 8 stúdióalbumon keresztül vezette őket, olyanokon át, mint a Nimrod vagy az American Idiot, és 4 Grammy-győzelmen is oszutozott a fiúkkal. Az ex-manager egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A Green Day 1996-ban, két évvel a legendás Dookie-album megjelenése után kezdett el Magnarellával dolgozni. Az együttes eddigi pályafutása során 12 stúdióalbumot jelentetett meg, (legutóbbit 2016-ban Revolution Radio címmel), és több mint 30 millió példányt adott el belőlük. Több single-jük is az élre tört a Modern Rock listákon, például a Minority, a Basket Case, a When I Come Around és persze a Holiday.

 

Az American Idiot dal és maga az album is 2004-ben jelent meg, szintén óriási sikert aratott. 2005-ben Grammy-díjat nyert az év legjobb rock albuma kategóriában, 2006-ban pedig szintén Grammyt kapott a Boulevard of Broken Dreams az év legjobb dala kategóriájában.

 

 

 

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek