A királynő kitünteti Adele-t

2013/06/17  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Adele, Mr. Bean és a tavaly nyári olimpia kandeláberének, illetve hivatalos szobrának tervezője is szerepel a brit uralkodó szombaton közzétett születésnapi elismerési listáján.

A királynő kitünteti Adele-t

A legmagasabb uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, újév alkalmából, valamint II. Erzsébet királynő júniusi "hivatalos" születésnapján. A 87 esztendős királynő születésnapja valójában április 21-én van, de a jeles ünnepet az évszázados hagyománynak megfelelően mindig június második szombatján, színpompás katonai tiszteletadással ünnepli meg az ország.

Az idei ceremónia előestéjén ismertetett 120 oldalas születésnapi kitüntetési listán 1180 név sorakozik, köztük Rowan Atkinsoné, az egész világot könnyesre nevettető balfácán, Mr. Bean megtestesítőjéé. Az angol színész a Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatának címét (CBE) veheti át, a színjátszás műfajában kifejtett teljesítményéért és jótékonysági tevékenységéért.

A brit zene kiemelkedő tehetségei sem maradtak uralkodói elismerés nélkül. Adele, az Oscar- és Grammy-díjas, sokszoros slágerlista-vezető fiatal londoni énekesnő és dalszerző - aki a legújabb James Bond-epizód, a Skyfall filmdaláért vehette át az idén az Oscar-szobrot - szombattól a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) titulust viselheti.

Ugyanebben az elismerésben részesült Thomas Heatherwick brit mérnök, aki a londoni olimpiai stadion lángjának kandeláberét tervezte. A kandeláber - amelynek kivitelét a tavaly nyári londoni olimpiai játékok nyitóünnepségig hétpecsétes titokként őrizték - 204 különálló, virágszirmot formázó fáklyából állt össze, vagyis annyiból, ahány küldöttség a londoni játékokon részt vett.

Lovagi címben részesült Anish Kapoor szobrászművész, a londoni Olimpiai Park fölé magasodó, 115 méteres Orbit kilátószobor alkotója is. Az Orbit a legmagasabb szobrászművészeti alkotás Nagy-Britanniában.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek