A Rolling Stones a Jagger-barátnő halála miatt pereskedik

2014/11/12  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Jogi csatározásba torkollt a Rolling Stones vitája a biztosítókkal arról, hogy milyen körülmények között hunyt el tavasszal L'Wren Scott, a rockbanda frontemberének, Sir Mick Jaggernek a barátnője.

A Rolling Stones a Jagger-barátnő halála miatt pereskedik

A vita tétje 12,7 millió dollár, az együttes ugyanis ennyit követel a biztosítóktól a tragikus eset miatt elmaradt ausztráliai és új-zélandi fellépések kiesett bevételei után.

L'Wren Scott, akivel a 71 éves Sir Mick évtizedes románcot ápolt, 49 esztendősen, márciusban vetett véget életének. A Rolling Stones a halálhír után törölte, illetve későbbre halasztotta ausztráliai és új-zélandi turnéjának koncertjeit.

A keddi brit sajtó terjedelmes beszámolói szerint az együttes ilyen esetre biztosítást kötött a koncertkörút előtt. A kötvény pontosan meghatározza, hogy a tagok mely rokonainak és barátainak halála esetén kell a biztosítóknak fizetniük, abban az esetben, ha a felsoroltak elhalálozása a turné elmaradását vagy félbeszakítását eredményezi. Jagger esetében például a veterán rocker hét gyermeke, négy unokája, két volt felesége, Jerry Hall és Bianca Jagger, valamint - a lista alján - L'Wren Scott tartozott ebbe a kategóriába.

Fotó:pagesix.com

A jogi vita azon robbant ki, hogy a kötvény feltételei alapján a listán szereplők "hirtelen, előre nem látható" halála esetén lép életbe a biztosítók fizetési kötelezettsége. A biztosítási cégek képviselői azonban azzal érvelnek, hogy L'Wren Scott halála nem tekinthető sem hirtelennek, sem előre nem látottnak, mivel Jagger néhai barátnője nyilvánvalóan szándékoltan vetett véget életének. A biztosítók - szakértők bevonásával - azt is bizonyítani igyekeznek, hogy öngyilkossága előtt a felkapott New York-i divattervező mentális zavarokkal küszködhetett, és ha ez igaz, az érvényteleníti a biztosítási szerződést.

A Rolling Stones mindezt vitatja, és az igazságszolgáltatás elé vitte az ügyet: az együttes jogi képviselői a londoni felsőbíróságon beperelték a biztosítókat szerződésszegés címén. A keresethez mellékeltek egy orvosi szakvéleményt, amely szerint Jagger súlyos trauma hatása alá került barátnője halála után, és a heveny stressz okozta tünetek miatt nem tudta folytatni a turnét. A biztosítók azonban ezt is elvetik, mondván: nincs írásos igazolás arról, hogy Jaggert orvos vagy pszichiáter megvizsgálta volna; a benyújtott szakvéleményt egy olyan orvos írta, aki személyesen nem is látta a Rolling Stones énekesét.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek