A Run-DMC egyik tagjával fogatott klipet Király Viktor

2014. január 10.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

A legendás New York-i hiphop-csapat, a Run-DMC egyik rapperével, Darryl DMC McDaniels-szel közösen forgatott csütörtökön Budapesten klipet Király Viktor. Az amerikai sztár a Running Out of Time című Király Viktor-dalban rappel.

A Run-DMC egyik tagjával fogatott klipet Király Viktor

"Viktor testvére, Ben találkozott egy barátommal, aki a menedzsment-csapatomnak dolgozik, így jutott hozzám a szám, ami azonnal nagyon megtetszett, és akkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha rappelnék benne egy betétet. Sokszor találkozom olyan számokkal, amelyekről azonnal lejön, mennyire nem tud énekelni az előadó, mennyire a technika csinálja meg az egészet. Én olyan számokban rappelek szívesen, amelyek azért ütősek, mert jó a zene, jó a produkció, jó az énekes és jól meg van írva a dal. Ez ilyen" - mondta DMC az MTI-nek a klipforgatás előtt adott interjúban.

A Run-DMC, amelyben DMC mellett Joseph Run Simmons rappelt és Jam Master Jay Mizell dobolt, 1981 és 2002 között létezett, hét lemezt készített, ezek ma a hiphop alapköveinek számítanak. A Run-DMC 1984-ben rocktörténetet írt azzal, hogy a hard rock műfajt képviselő Aerosmith-szel közös számot készített Walk This Way címmel. A szám és a hozzá készített videó a nyolcvanas évek egyik legnagyobb slágere volt. A Run-DMC végét egy tragédia jelentette: Jam Master Jay-t 2002-ben egy ismeretlen saját queens-i stúdiójában agyonlőtte.

"Egy szám akkor igazán jó, ha nem fogja az idő. Sok fiatal mondja nekem manapság, minek azokat a régi cuccokat hallgatni, de a klasszikus nem azt jelenti, hogy régi. Hanem azt, hogy jobb, mint a legtöbb, amit valaha írtak. Hidd el, a Walk This Way 150 év múlva is jó lesz. 49 éves vagyok, egyesek szerint ezért már old school rappernek számítok, de amikor időnként meghallom a Walk This Way-t, ma is belefeledkezem a ritmusába" - magyarázta DMC.

A Run-DMC 2001-ben fellépett és nagy sikert aratott a Sziget fesztiválon is. "Megmaradt bennem a gyönyörű város, az elképesztő közönség". A csapat megmaradt két tagja néha manapság is fellép, legutóbb tavaly nyáron Atlantában. "Több lemezt a csapat már nem fog csinálni, Jam Master Jay nélkül már nincs Run-DMC, de Runnal szívesen fellépünk fesztiválokon" - jegyezte meg DMC az MTI felvetésére.

Király Viktor friss dalában, az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyébe, A Dal című showműsor 30-as elődöntőjébe is bejutott Running Out of Time-ban (a magyar cím: Miért) DMC mintegy félperces rapbetétet ad elő.

"Ez egy jó érzésű dal, szeretném visszahozni azt a fajta zenét, ami örömet okoz az embereknek. Nagyon bízom a dalban, amely saját szerzemény, a zenét és a szöveget is én írtam. Nemcsak az Eurovízióra kijutás lehetősége vonz, hanem egyszerűen élvezem, amit csinálok" - mondta Király Viktor.

 

 


Képtár

  • A Run-DMC egyik tagjával fogatott klipet Király Viktor kép 25046
 

 

Szólj hozzá!


Össznépi Örömóda-éneklés lesz a Bazilikánál szombat este

Össznépi Örömóda-éneklés lesz a Bazilikánál...

Május 25-én este – vagyis az EP-választás előestéjén – kórusban éneklik majd el Budapest belvárosában az Örömódát, az Európai Unió...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ismét buli lesz a város egyik legextrémebb koncerthelyszínén, a Müpa mélygarázsában!

Június 1-jén a Müpa mélygarázsában mutatkoznak be az immáron negyedik alkalommal meghirdetett Garázsband Fesztivál nyertesei.

A hazai könnyűzene diadala: hat magyar zenekar léphet fel idén a bécsi fesztiválon

Immáron hivatalosan is bejelentették, hogy az idei Waves Vienna egyik fókuszországa Magyarország lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek