Év koncertje - szavazás

A Zanzibárnak mindent lehet?

2015. szeptember 28.  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Gőzerővel dogozik a Zanzibár az új albumán, de közben Ritának még arra is volt ideje, hogy a Sztárban sztár című műsorban segítsen Csobot Adélnak megszemélyesíteni – saját magát.

A Zanzibárnak mindent lehet?

Hamarosan itt az új album, mit tudhatunk erről?

Rita: Nagyon örülünk, hogy ismét elkészíthettünk egy teljes lemezanyagot. Ez annak is köszönhető, hogy Gábor 1 évvel ezelőtt visszatért a csapatba és végre összeállt egy egységes anyag. „Mint a régi szép időkben”

Doni: Az új album – „Mindent lehet, mindent szabad” címmel – a hazai MOL kutakon lesz kapható, ahol eddig olyan hazai előadók jelenhettek meg, mint a TCS, Republic, Kowalsky meg a Vega, Ganxsta.

Volt-e cél az új lemeznél valamiféle trendkövetés?

Gabszi: A trendkövetés nem volt cél, de persze az aktuális áramlatoktól nehéz elszakadni. Alapvetően saját magunknak akartunk megfelelni és szeretnénk magunkat jól érezni a saját zenénkben. A lemez minden tekintetben rock! A dalok szerkezete, a szövegek üzenete, a borító világa mind ezt erősítik.

A stúdió munkálatok tartanak még, vagy kész az anyag?

MikC: A felvételeken már túl vagyunk, jelenleg épp az utolsó „simítások” zajlanak. Nem volt egyszerű a most záruló koncertszezonban stúdiózni, de végül sikerült.  

Rita: A megjelenést október második felére időzítettük. Ebben a stádiumban az ember már nagyon várja, hogy kézbe vehesse a „gyermekét”…

Amikor készül egy korong, születnek a dalok mennyire befolyásol Titeket az alkotásban a külvilág, politika? Vagy mi inspirál?

Doni: A szövegeink teljes mértékben mentesek a hétköznapi értelemben vett politikától, inkább magánéleti ihletésűek, vagy csak egyszerűen hétköznapi életérzéseket közvetítenek. Ki kell ábrándítanunk a kedves hallgatót, ugyanis az olyan fontos kérdések, mint a globális klímaváltozás és a migrációs jelenségek feldolgozása nem szerepel a témák között. A zenét pedig elsősorban zenei impulzusok inspirálják. Vannak nagy kedvencek - tőlük azért nem tudunk elvonatkoztatni.

Miért a Ha ennyi kell című dalt mutattátok be elsőként a készülő lemezről?

Gabszi: A visszatérésem után ez volt az első közös munkánk gyümölcse. Szeretjük!

A hétköznapjaitokat mennyire borítja fel a lemezkészítés (időbeosztás stb)?

MikC: A hétköznapok e nélkül is fel vannak borulva, főleg így, hogy a nyári koncertek közötti napokat kellett felhasználnunk.

Rita, van egy hasonmásod...

Rita: Igen a Sztárban sztár című műsorban Csobot Adél változott át egy estére Terecskei Ritává. Szerintem nagyon jól sikerült a produkció is és az átváltozás is. Érdekes és szórakoztató volt „magamat” így viszontlátni. És Havas Henrik dícsérő szavai is nagyon jól estek.

Az új album hoz-e valamiféle változást a külsőségekben (színpadkép stb)?

Doni: Egy lemezborítón mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni, - szerencsére hihetetlen fiatalosak vagyunk, dögösek és vagányak! Ha ezt tudjuk hozni a színpadon, nyert ügyünk van! :)

Milyen módon jut el a hallgatósághoz a lemez tartalma?

Doni: Audio-formátumban = wav, flac, mp3 ;)

Gabszi: Persze, reméljük a rádiók sem hanyagolnak majd minket!

A lemezbemutató koncert időpontja és helye még titok vagy már lehet róla tudni?

Rita: Több egymástól független helyszínen tervezzük, „szárazon és vízen” – a részletekről később!


 

 

Szólj hozzá!


Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával...

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vasárnapig lehet még szavazni az év koncertjére, fesztiváljára, klubjára!

Vasárnap éjfélig tart a Koncert.hu által meghirdetett szavazás, amely azt kívánja kideríteni, a közönség véleménye alapján melyik volt 2018 legemlékezetesebb koncertje, fesztiválja, s melyik zenei klubot kedvelték leginkább a látogatók.

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek