Állva ünnepelte a közönség Elton John életmű-díját

2013/09/04  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Sir Elton Johnnak ítélték oda elsőként a brit kultúrában "maradandót" alkotó művészek elismerésére alapított Brits Icon díjat: a kitüntetést egy hétfői gálakoncerten vette át a zenész, aki vakbélműtétje óta először lépett színpadra.

Állva ünnepelte a közönség Elton John életmű-díját

 A popzene brit csillagának barátja, Rod Stewart adta át a díjat, aki "minden idők második legjobb rock énekesének" nevezte a zenészt. Sir Elton elmondta, rendkívül "hízelgőnek" találja a díjat, és szerzőtársának, Bernie Taupinnak ajánlotta, "aki nélkül nem lenne itt".

A zenész számos slágerét előadta a londoni Palladiumban rendezett gálakoncerten, köztük a Your Song és a Tiny Dancer című számokat. A brit Királyi Zeneakadémia (Royal Academy of Music) hallgatói a zenész új, Diving Board című albumán szereplő Home Again című szerzemény erejéig csatlakoztak Eltonhoz a színpadon, míg Stewart a koncert utolsó számaként felcsendült, Sad Songs (Say So Much) című slágert énekelte el közösen barátjával.

A két és fél órás koncert közönségének soraiban ült mások mellett Liz Hurley és Gary Barlow, míg Bill Clinton, Ringo Starr és a tenisz legenda Billie Jean King videó üzenetben mondták el jókívánságaikat a kitüntetettnek. A 66 esztendős sztárt álló ovációval ünnepelte a közönség, mikor átvette az arany színben pompázó trófeát.

A zenész, aki több mint száz fellépést vállal évente, számos koncertjét volt kénytelen lemondania a nyár folyamán, miután vakbélgyulladás miatt megműtötték. Elton John eddig több mint 250 millió lemezt adott el világszerte, és a jövő hónapban piacra kerülő Diving Board lesz a 30. stúdióalbuma.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek