Amy Winehouse-kiállítás nyílik Londonban

2013/05/17  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Júliusban Amy Winehouse-kiállítás nyílik a londoni Zsidó Múzeumban, ahol az érdeklődők megtekinthetik többek között az énekesnő első gitárját, lemezgyűjteményét, ütött-kopott bőröndjét és ruháit is.

Amy Winehouse-kiállítás nyílik Londonban

A néhai sztár családja a nagyközönség által még nem látott fényképeket is a múzeum rendelkezésére bocsát, amelyek egyebek között Amyt, barátait, családjának életét, a péntek esti vacsorákat, valamint bátyjának, Alexnek a férfivé avatását mutatják be - adta hírül a BBC internetes oldala.
Amy Winehouse 2011-ben, 27 évesen halt meg, a souldíva halálát alkoholmérgezés okozta.
Mint testvére, Alex elmondta, a tárlat nagyon személyes és bensőséges lesz. "Amy rendkívül büszke volt londoni zsidó gyökereire. Nem volt vallásos, de követte a hagyományokat. Remélem, hogy az érdeklődők eljönnek és megtekintik a kiállítást, ami nemcsak Amy egy másik oldalát mutatja be, de a családunk mint tipikus zsidó család életébe is bepillantást enged" - fogalmazott az énekesnő testvére.

Az Amy Winehouse - Családi portré című kiállítás július 3-tól szeptember 15-ig látogatható Londonban.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek