ByeAlex lenyomta Majkát

2013/06/12  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

ByeAlex Kedvesem című dala maga mögé utasította a régóta listavezető Majka, Curtis, BLR triót, mivel négymillió feletti kattintással magasan vezeti a tavasz legnézettebb online magyar zenei videóit rangsoroló Artisjus YouTube Toplistát.

ByeAlex  lenyomta Majkát

A Fonogram-díjjal az év felfedezettje kategóriában nemrég elismert ByeAlex (Márta Alex) Kedvesem című dala az egy éven át első helyen szerepelt Majka, Curtis, BLR triót előzte meg. Jelenleg Majkáék Pápai Jocival készített Nekem ez jár című száma a második, Belehalok című daluk pedig a harmadik helyen áll - közölte az Artisjus kedden az MTI-vel.

A Belehalok című szám klipjére még idén tavasszal is több mint egymilliószor kattintottak a magyar internetezők. A dal nemcsak online aratott sikert, június első hétvégéjén Fonogram-díjjal ismerték el a trió produkcióját az év dala kategóriában. Az Eurovíziós Dalfesztivál, illetve magyar válogatója, A Dal nemcsak ByeAlexnek hozott népszerűséget: Mohamed Fatima Nem baj című dala 1,1 millió feletti nézettséget produkált a neten, Radics Gigi Úgy fáj című klipjére csaknem félmilliószor, Kállay-Saunders András My Baby című videójára pedig közel 300 ezerszer kattintottak a magyarok.

Az Artisjus YouTube Toplistájának 30 legnépszerűbb videóját három hónap alatt 21,8 milliószor nézték meg, ezek alapján a legkedveltebb műfaj a magyar közönség körében a hiphop volt. A legnagyobb zenemegosztó portálon a dalok sikeréhez a belőlük készült feldolgozások és paródiák is jelentősen hozzájárulnak, a Kedvesem orosz változatátpéldául már több mint kétszázezerszer hallgatták meg.

 

Aszerk. mindehhez csak annyit tenne hozzá, hogy ha továbbra is ilyen ócska szövegeket írnak ennek a tehetséges ifjú hölgynek (vö. Radics Gigi), akkor valószínűleg sosem lesz belőle befutott érett nő, s nem tud majd mást felmutatni, mint egy 14. helyet valamilyen nézettségi listán - de akkor tényleg nagyon fájni fog.


Oooooh ooooh.
Régóta vártam már,
Hogy egy szív nyisson rám.
Bevallom felkavart egy érzés.
Lehet hogy túl korán,
De azon a délután,
Egészen máshogy vert a szívem.
Túl jó, túl szép,
Volt nincs, pár hét,
Igen is, nagyon is bennem él.

Refrén:
Nem akarok, többé mégsem várni,
Letagadnám százszor, de úgy is látni.
Úgy fáj, úgy fáj.
Mit akartál tőlem, már úgy sem értem,
Szerettél vagy mégsem,
Már meg sem kérdem.
Úgy fáj, úgy fáj még.

Oooh mmmmh.
Távolban szivárvány,
Lelkemben hurrikán,
Magamat legyőzni kéne még.
Nem baj, így van,
Lesz még jó nap.
De valahogy ilyet nem éreztem méééég.

Refrén:
Nem akarlak többé még sem várni,
Letagadnám százszor, de úgy is látni.
Úgy fáj, úgy fáj.
Mi akartál tőlem, már úgy sem értem,
Szerettél vagy mégsem, már meg sem kérdem,
Úgy fáj, úgy fáj még.


 

 

Szólj hozzá!


 Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!
Új koncertek