Dobrekord: 1208 ütés percenként

2013. július 19.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Dobolási rekordot javított egy kanadai extrém-, úgynevezett sportdobos - esküszöm, nem tudtuk, hogy ilyen is van-: 1208 ütést mért a bőrre egy percen belül. Az eddigi sebességi világcsúcs 1203 ütés volt.

Dobrekord: 1208 ütés percenként

A dobosokat mindig bántják. Szokták mondani, a "zenész legjobb barátja", „ a dobos már nem közönség, de még nem zenész” meg ilyesmi. Ráadásul mindezt úgy, hogy helyhez vannak kötve, és jobb esetben csak a dobogó emeli őket ki a színpad hátuljából - semmi esélyük arra, hogy a reflektorfényben nyomuljanak a közönségre. De most aztán jól odavágtak.

Az új rekorder a 23 éves Tom Grosset. A korábbi világcsúcsot az Egyesült Államokban, azon belül messze nem a rockdobolás, hanem a countrymuzsika fellegvárának számító Nashville-ben döntötte meg. A régi rekordot Mike Mangini, az amerikai Dream Theatre nevű progresszív rockegyüttes dobosa állított fel 2005-ben. A világon eddig csak ők ketten tudtak egy percen belül 1200-nál többet ütni a dobra - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Jó, azért ez messze van a zenéléstől, de azt elismerjük: pörög az ujja!

 

A dobosokról egy összefoglalót itt találtok:)


 

 

Szólj hozzá!


60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

A rajongóknak lehetősége volt egy aukció keretein belül megvásárolni a zenész értéktárgyait. Az eseményre New Yorkban, a Hard Rock Caféban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

BFZ à la carte!

Hasznos újdonsággal jelentkezik a Fesztiválzenekar: idén először a bérletek és szólójegyek mellett a közönség Szabad bérletet is vásárolhat Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2018–19-es szezonjára. BFZ à la carte, vagyis magunk válogathatjuk össze, milyen koncertek szerepeljenek bérletünkben.

Fekete István (ex-Carbonfools) akusztik lesz a TRIP teraszon

Fekete István, a Carbonfools és a V.U.K. egykori gitárosa Kartonpapír Bolyongó című lemezét mutatja be egy szál akusztikus gitárra és énekre hangszerelve.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek