Dobrekord: 1208 ütés percenként

2013. július 19.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Dobolási rekordot javított egy kanadai extrém-, úgynevezett sportdobos - esküszöm, nem tudtuk, hogy ilyen is van-: 1208 ütést mért a bőrre egy percen belül. Az eddigi sebességi világcsúcs 1203 ütés volt.

Dobrekord: 1208 ütés percenként

A dobosokat mindig bántják. Szokták mondani, a "zenész legjobb barátja", „ a dobos már nem közönség, de még nem zenész” meg ilyesmi. Ráadásul mindezt úgy, hogy helyhez vannak kötve, és jobb esetben csak a dobogó emeli őket ki a színpad hátuljából - semmi esélyük arra, hogy a reflektorfényben nyomuljanak a közönségre. De most aztán jól odavágtak.

Az új rekorder a 23 éves Tom Grosset. A korábbi világcsúcsot az Egyesült Államokban, azon belül messze nem a rockdobolás, hanem a countrymuzsika fellegvárának számító Nashville-ben döntötte meg. A régi rekordot Mike Mangini, az amerikai Dream Theatre nevű progresszív rockegyüttes dobosa állított fel 2005-ben. A világon eddig csak ők ketten tudtak egy percen belül 1200-nál többet ütni a dobra - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Jó, azért ez messze van a zenéléstől, de azt elismerjük: pörög az ujja!

 

A dobosokról egy összefoglalót itt találtok:)


 

 

Szólj hozzá!


Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai...

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.

A terápiás okoskerékpáron a bringás komponálja a zenét

Pancsa Emeséről a Kreativ.hu-n olvastunk: évek óta azon dolgozik, hogy olyan eszközöket tervezhessen, amitől egy kicsit mindenkinek jobb lehet a világ. A TEMPO elnevezésű okosbringával például pedálozás közben lehet zenét komponálni az edzéshez, de fejlesztést igénylő gyerekek, fiatalok is használhatják az eszközt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek