Elvis Presley és az 1956-os forradalom

2015. október 23.  ·   Általános   ·  Görögh Atus

Azon még sokáig törjük majd a fejünket, hogy kerül Columbo felügyelő és kutyája a Falk Miksa utca elejére*, viszont azt pontosan tudjuk, hogy miért van Budapesten Elvis Presley park...

Elvis Presley és az 1956-os forradalom

Elvis 1954-től amikor megjelent első kislemeze, a That's Alright Mama, egy csapásra híres lett Amerikában, és a sok tévészereplésnek köszönhetően ő lett a Világsztár megtestesítője. A rock and roll királya! Bár akkoriban az anyukák nem igazán szerették szexuális töltetű csípőmozgását, ezért gyakran ki is kapcsolták a tévét, hogy a gyerekek ne lássák, mégis a kor megkerülhetetlen alakja lett. Minden téren. Ed Sullivan például a show műsorába úgy engedte be, ha csak deréktől felfelé mutatja a kamera. (Ez az Ed Sullivan amúgy Jim Morrisont is meg akarta regulázni, persze sikertelenül.) Sullivan akkoriban maga volt az ugródeszka minden zenész és zenekar számára. Ha benne vagy a Sullivan showban akkor már híres vagy. Nem véletlen, hogy több legendás zenekar kezdte itt az igazi sztárrá válást. Tehát Ed Sullivan volt a könnyűzene szócsöve a világ felé.

1957. január 6-án Elvis ismét meghívást kapott az Ed Sullivan Showba, és ami ott történt, az utolsó számnál az minden addigi trendet és szokást átírt. Az első segélykérés a könnyűzene által. Elvis híres volt érzékenységéről és empátiájáról, és ebben a műsorban Ed Sullivan és Elvis felhívást tett közzé, hogy segítsék a magyarokat adományokkal. Majd elénekelte nekünk, magyaroknak a Peace in the valley (Béke a völgyben) című dalát.

Ed Sullivan ezeket a szavakat mondta:

"Thank You Arthur! Now Ladies and Gentleman as You probaly know,after He leaves here tonight with Colonel Tom Parker, who has done such a magnificent job as His manager.Elvis Presley is out to Hollywood to do new Paramount Picture Running Wild for Hal Wallis.While he's out there,while he's out there,he's gonna do a big hungarian relief show,but because he feels so keenly, this young man feels so keenly about hungarian relief, he urges all of us through the country to remember that immediate aid is needed,so long before his benefit show is put on, He wants to remind You to sending You a checks to Your various churches ,red cross ect. Now he's gonna sing a song, He feels that this is sort of in the mood He'd like to create - Peace In The Valley'.


„Köszönöm Artúr! És most, Hölgyeim és Uraim, ahogyan Önök valószínűleg tudják, miután eltávozik innen menedzserével, Tom Parker ezredessel, aki ebbéli minőségében remek munkát végez, Elvis Presley Hollywoodba megy, hogy elkészítsen egy új Paramount Pictures filmet, a „Running Wild"-ot, Hal Wallis-szal. Amíg ezzel foglalatoskodik, tervez egy nagy magyar segélykoncertet. De mivel nagyon hevesen érez, ez a fiatalember nagyon hevesen érez a magyar segítségnyújtással kapcsolatosan, figyelmeztet mindannyiunkat az egész országban, hogy azonnali segítség szükséges, így amíg megvalósul a segélykoncert, szeretné emlékeztetni Önöket, hogy küldjenek csekkeket a templomaiknak, a Vöröskeresztnek, stb. Most pedig elénekel egy dalt, ami felidézi azt a hangulatot, amit létre szeretne hozni – Peace In The Valley (Béke a völgyben)."

*Peter Falk dédapja Falk Miksa volt?


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek