Emléktábla lesz az egykori Wichmann-kocsma falán

2020/03/04  ·   Általános   ·  koncert.hu, MTI

Jó, egyelőre csak terv: dombormű készítését kezdeményezi a főváros és Erzsébetváros a 2020. február 12-én elhunyt Wichmann Tamás emlékére – írja az MTI. De szerintünk nincs olyan ember, aki ennek keresztbe tenne... hacsak nem akarja kivívni a nép haragját.

Fotó: 7.kerulet.ittlakunk.hu

Wichmann Tamás nemcsak minden idők egyik legsikeresebb sportolója volt, hanem a budapesti társadalom egyik állandó és elismert alakja is. Erről nagyon sokan és sokat tudnának mesélni azok, akik rendszeresen benyitottak a Kazinczy utcai épület cégtábla nélküli ajtaján.

"És most a Wichmann bezárásával felsajdult bennem, hogy hiányoznak ezek a cseppet sem steril helyek, ahogyan hiányozni fog a bicegő, olykor bumfordi modorú Wichmann, a pocakos Pista, aki a legjobb dózsás csapos volt a fővárosban, hiányozni fog egy kicsit a fiatalságom egyik, ha nem is a legszebb, nem is a legtisztább, de mindenképpen az egyik legérdekesebb, legszürreálisabb helye. Még valamikor elmegyek a barátaimmal megiszom egy-két sert, s ha a szemem nem is, de a szívem mégiscsak megkönnyezi az utolsó igazi belvárosi Kocsmát." (Zsúrpubi)

Jó lenne, ha nem úgy tűnne el az a portál az emlékezet süllyesztőjében és a váltakozó profilú bérlők forgatagában, mintha az a kocsma ott sem lett volna – pedig 32 évig nagyon is ott volt! –, mint annyi más kultikus helyszíne a budapesti éjszakának. Wichmann Tamásnak, a kocsmának, a város ha nem is legjobb, de mindig a legjobban eső rántott húsos szendvicsének és az István–Gyuri csaposprosnak jár az az emléktábla.

Wichmann Tamást tegnap temették el. Emlékeinkben azonban örökké élni fog.

 

 

Wichmann Tamás, Wichmann-kocsma, emléktábla

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek