George Harrison nővére hoppon maradt

2013. november 28.  ·   Általános   ·  Daily Mail, MTI, koncert.hu

A tizenkét évvel ezelőtt rákban elhunyt George Harrison Amerikában élő nővére egy centet sem lát fivére 300 millió dollárra (66 milliárd forintra) becsült örökségéből.

George Harrison nővére hoppon maradt

Amíg George Harrison élt, nővére, a most 82 éves Louise legalább szerény havi kétezer dolláros (mintegy 440 ezer forintos) juttatást kapott öccsétől, azzal, hogy ez neki élete végéig jár. Harrison azonban 2001-ben elhunyt, egy évvel később pedig ettől a pénztől is elvágta őt a zenész özvegye, Olivia, illetve George fia, Dhani - írta kedden a Daily Mail.

A lap riportja szerint Louise Harrison Missouri állam egyik kisvárosában, Bransonban él egy előregyártott házban. Bár fényévek választják el öccse családjának luxusától, és időnként 82 évesen is dolgoznia kell (egy Beatles-dalokat játszó zenekar promótereként), nem panaszkodik.

"Nem izgat, hogy nem kastélyban élek, mert inkább vagyok pénztelen, mint gazdag és szívtelen. Megharcolok a megélhetésért, de nem vagyok annyira szegény" - fogalmazott. Louise Harrison nem tudja, miért vágták el még a 2000 dolláros járadéktól is, ugyanakkor nem vádol senkit.

A szintén Liverpoolban született Louise Harrison több mint ötven éve él az Egyesült Államokban, ahová annak idején skót bányamérnök férjével költözött ki, akitől két gyereke született. Amint Louise Harrison most felidézte, George 1963-ban, még a Beatles amerikai befutása előtt két hetet töltött náluk Illinois-ban, ahol ismeretlenül, szabadon sétálhatott az utcán, és még fel is lépett egy helyi bandával egy 150 fős közönség előtt.

Beatles-számot először 1963 júniusában játszott amerikai rádiócsatorna, éppen egy illinois-i helyi állomás a From Me To You-t. Louise Harrison sokat tett a Beatles kinti megismertetéséért, személyesen keresett fel több tucat rádióst, arra kérve őket, hogy játsszák le angol testvére zenekarának dalait. A nővér ma is őrzi Brian Epstein néhai Beatles-menedzser köszönőleveleit.

Louise Harrison 1964-ben már New Yorkban, az Ed Sullivan Show-ban láthatta a híressé váló Beatlest, később a hatvanas-hetvenes években is szoros kapcsolatban maradt a két testvér. A szálak csak a kilencvenes évek közepére lazultak meg, ám 2001 novemberében egy Staten Island-i kórházban tíz év után másfél órára utoljára találkoztak, nem sokkal a rákban szenvedő Harrison halála előtt.


Képtár

  • George Harrison nővére hoppon maradt kép 22422
  • George Harrison nővére hoppon maradt kép 22423
  • George Harrison nővére hoppon maradt kép 22424
 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek