George Harrison nővére hoppon maradt

2013/11/28  ·   Általános   ·  Daily Mail, MTI, koncert.hu

A tizenkét évvel ezelőtt rákban elhunyt George Harrison Amerikában élő nővére egy centet sem lát fivére 300 millió dollárra (66 milliárd forintra) becsült örökségéből.

George Harrison nővére hoppon maradt

Amíg George Harrison élt, nővére, a most 82 éves Louise legalább szerény havi kétezer dolláros (mintegy 440 ezer forintos) juttatást kapott öccsétől, azzal, hogy ez neki élete végéig jár. Harrison azonban 2001-ben elhunyt, egy évvel később pedig ettől a pénztől is elvágta őt a zenész özvegye, Olivia, illetve George fia, Dhani - írta kedden a Daily Mail.

A lap riportja szerint Louise Harrison Missouri állam egyik kisvárosában, Bransonban él egy előregyártott házban. Bár fényévek választják el öccse családjának luxusától, és időnként 82 évesen is dolgoznia kell (egy Beatles-dalokat játszó zenekar promótereként), nem panaszkodik.

"Nem izgat, hogy nem kastélyban élek, mert inkább vagyok pénztelen, mint gazdag és szívtelen. Megharcolok a megélhetésért, de nem vagyok annyira szegény" - fogalmazott. Louise Harrison nem tudja, miért vágták el még a 2000 dolláros járadéktól is, ugyanakkor nem vádol senkit.

A szintén Liverpoolban született Louise Harrison több mint ötven éve él az Egyesült Államokban, ahová annak idején skót bányamérnök férjével költözött ki, akitől két gyereke született. Amint Louise Harrison most felidézte, George 1963-ban, még a Beatles amerikai befutása előtt két hetet töltött náluk Illinois-ban, ahol ismeretlenül, szabadon sétálhatott az utcán, és még fel is lépett egy helyi bandával egy 150 fős közönség előtt.

Beatles-számot először 1963 júniusában játszott amerikai rádiócsatorna, éppen egy illinois-i helyi állomás a From Me To You-t. Louise Harrison sokat tett a Beatles kinti megismertetéséért, személyesen keresett fel több tucat rádióst, arra kérve őket, hogy játsszák le angol testvére zenekarának dalait. A nővér ma is őrzi Brian Epstein néhai Beatles-menedzser köszönőleveleit.

Louise Harrison 1964-ben már New Yorkban, az Ed Sullivan Show-ban láthatta a híressé váló Beatlest, később a hatvanas-hetvenes években is szoros kapcsolatban maradt a két testvér. A szálak csak a kilencvenes évek közepére lazultak meg, ám 2001 novemberében egy Staten Island-i kórházban tíz év után másfél órára utoljára találkoztak, nem sokkal a rákban szenvedő Harrison halála előtt.


Képtár

  • George Harrison nővére hoppon maradt kép 22422
  • George Harrison nővére hoppon maradt kép 22423
  • George Harrison nővére hoppon maradt kép 22424
 

 

Szólj hozzá!


Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével – élőben is újra hallhatók lesznek az egykori...

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
Új koncertek
Alpárfeszt
Alpárfeszt
Kiskunfélegyháza 
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...
Majestic Sounds...