Halász Judit 70 éves!

2012. október 08.  ·   Általános   ·  mmi

Pontosabban: Halász Judit 70 éves?????? Az egyszerűen nem lehet. Azt már tudjuk, hogy a muzsikusnak dalból van a lelke, az viszont új felfedezés, hogy ez a dal elég jó „antiage” kúrának tűnik. Kevés olyan muzsikus-énekes van ma Magyarországon, akinek generációkon át – töretlenül – ível a pályája, becsüljük meg őket.

Halász Judit 70 éves!

Ha nem neked, akkor a tesódnak, a gyerekednek, az unokádnak biztosan énekelt már Halász Judit, de gyanítom, legalább egy szülinapi zsúron csak hallottad az ő „Boldog, boldog, boldog születésnapot!” dalát. Talán ez lett a leghíresebb mind közül, de azért ne feledjük, hogy számos magyar költő versét tanította meg kisebbeknek-nagyobbaknak oly módon, hogy a magyar könnyűzene kiválóságai fülbemászó dallamokba csomagolták a rímeket. De ez még mind nem lenne elegendő ehhez a sokéves sikerhez: szükségeltetik hozzá a kedvessége, a szelídsége, a szolidsága, a szeretete és a mosolya. Az sem véletlen, hogy más, méltó elismerései mellett – csakúgy, mint  II. János Pál pápa (1920-2005) – a Mosoly-Rend Lovagja.  Azok közé a művészek közé tartozik, akik kellő alázattal, kitartással és odaadással vannak jelen a pályájukon, ő egyszerre többön is (filmek, színpadi alakítások, televíziós szereplések, koncertfellépések). Úgy, hogy mindeközben családja is van, s hogy a súlyos betegségek többször is próbára tették ezt a kitartást. De egy idő után  újra ott áll mosolyogva a színpadon, legyen az színház- vagy koncertterem. Nem olvashattál bulvárhíreket róla, személyisége megteremtette magának azt pajzsot, amely véd ezek ellen a sokszor védhetetlennek tűnő támadások ellen. Egyszerűen ő Halász Judit, akinek a dalait nekem énekelték, majd én énekeltem a gyerekemnek, aztán majd ő énekli a sajátjának.  És ez egyáltalán nem ciki. Az lett volna a ciki, ha elfeledkezünk róla. Boldog születésnapot!

 


Képtár

  • Halász Judit 70 éves! kép 7028
  • Halász Judit 70 éves! kép 7030
  • Halász Judit 70 éves! kép 7031
  • Halász Judit 70 éves! kép 7032
  • Halász Judit 70 éves! kép 7033
  • Halász Judit 70 éves! kép 7034
  • Halász Judit 70 éves! kép 7035
  • Halász Judit 70 éves! kép 7036
  • Halász Judit 70 éves! kép 7037
 

 

Szólj hozzá!


BFZ à la carte!

BFZ à la carte!

Hasznos újdonsággal jelentkezik a Fesztiválzenekar: idén először a bérletek és szólójegyek mellett a közönség Szabad bérletet is vásárolhat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

600 minikoncert a főváros 11 pontján: Zenélő Budapest

Mintegy 600 minikoncertet ad Budapest 11 pontján csaknem 100 művész a Zenélő Budapest című ingyenes szabadtéri sorozat keretében május 25. és augusztus 12. között.

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy spanyol rapper ellen

Nemzetközi, európai és belföldi elfogatóparancsot adott ki Spanyolország a Valtonyc művésznéven ismert José Miguel Arenas Beltrán spanyol rapper ellen, akinek csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, amelyet dalszövegei miatt róttak ki rá.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest