Havasi, Kiss Endi, Radics Gigi és a Harlem Gospel

2013. november 10.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

A világhírű amerikai Harlem Gospel Choirral közös dalt és videót készített Havasi Balázs zongoraművész, zeneszerző. A Voices of Change című számot néhány hete New Yorkban rögzítették, a közreműködők között volt Radics Gigi énekes is.

Havasi, Kiss Endi, Radics Gigi és a Harlem Gospel

A nagyszabású tétel minden idők egyik leghíresebb keresztény egyházi énekét, a csaknem 250 évvel ezelőtt született Amazing Grace-t (Csodás kegyelem) helyezi a Havasitól megszokott szimfonikus és világzenei kontextusba.

A közlemény szerint a stúdiófelvételek féléves előkészítés után a New York-i Germano Stúdióban készültek október elején, korábban itt dolgozott John Lennon, a Rolling Stones vagy Stevie Wonder is. A felvételeket Pejtsik Péter, az After Crying csellósa, zeneszerzője, a Havasi Symphonic Show hangszerelője és karmestere irányította, a Harlem Gospel Choir és Havasi Balázs mellett közreműködött Radics Gigi, a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar, Kiss Endi, a Hooligans dobosa, valamint az ír furulyán játszó Szabó Dániel. A Voices of Change elkészítésében mintegy száz művész vett részt.  A klip rendezője, forgatókönyvírója és vezető operatőre Gráf Péter volt, akinek magyar csapatát egy amerikai filmes stáb segítette. A videó forgatása egy héten át tartott New York utcáin és a brooklyni Szentháromság-templomban.

A Voices of Change rákerül a decemberben megjelenő Symphonic - A második felvonás című Havasi-albumra, és elhangzik a Havasi Symphonic december 21-i duplakoncertjén is a Papp László Budapest Sportarénában. A produkció tájékoztatása szerint a show-ban több mint százan lesznek a színpadon, a Pejtsik Péter által vezényelt szimfonikus zenekart egy 25 tagú kórus egészíti ki, a magyar zenészek mellett kínai, indiai, brazil, amerikai és ír művészek is érkeznek az estre.

Sztárvendégként fellép Lisa Gerrard, a világhírű Dead Can Dance énekesnője, valamint Tina Guo csellóművész. A koncert kreatív rendezője az amerikai Brian Burke, aki korábban Céline Dionnal is dolgozott.

Havasi Balázs 1975-ben született, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult, a világ számos városában koncertezett már és több zongoraversenyt megnyert, köztük a Yamaha Piano Contestet. 2001 és 2004 között feldolgozáslemezeket készített, amelyen a mai kor slágereit, filmzenéket adott elő egy zongoraművész klasszikus stílusában. Később szerzői lemezekkel (Piano, Seven, Infinity, Red), majd szimfonikus és crossover produkciókkal (Havasi Symphonic, Drum & Piano Project, Ecset és zongora) jelentkezett. Tagja az akusztikus downtempót játszó Unbending Trees zenekarnak, amely 2008-ban megjelent első lemezével - Chemically Happy (Is The New Sad) - sikert aratott Nagy-Britanniában.


 

 

Szólj hozzá!


Ez kész! Mármint a Sziget programja

Ez kész! Mármint a Sziget programja

Hét nevet hoztak nyilvánosságra a Sziget szervezői, ezzel immáron komplett az idei év zenei programja.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Már Sean Paul is visszatérő vendégnek számít itthon

Tavaly a Velencei-tónál táncoltatta meg a közönséget, idén Szegedet választotta a jamaicai zenész Sean Paul, aki a SZIN 50-edik szülinapjának ajándéka lesz a rajongók számára.

Pink Floyd-tribute dolgában mi sem állunk éppen rosszul – de azért ők sem...

Tehát, a világ "másik" legjobb Pink Floyd tribute show-ja, a Brit Floyd 2018-ban turnéra indul. A nekiveselkedésnek az az apropója, hogy az anya (vagy apa-)zenekar 45 éve jelentette meg a The Dark Side of the Moon című albumát, erre épül az egész turné, ami 2018. november 20-án a Barba Negra Music Clubba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest 
Organ & Choir
Organ & Choir
Budapest