Isztambul, óóóóó, Isztambul: új fejezet a BFZ életében

2014. január 21.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Isztambulban ad hangversenyt csütörtökön a Budapesti Fesztiválzenekar, amely a Cemal Resit Rey Koncertterem rezidens zenekaraként idén négy alkalommal is a török közönség elé lép.

Isztambul, óóóóó, Isztambul: új fejezet a  BFZ életében

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) négy országot felölelő turnéja keretében, Antwerpen, Innsbruck és Bázel után koncertezik Isztambulban. Az elős két város már szinte menetrendszerű állomás, ahol törzsvendégnek számít a zenekar. Isztambul azonban új fejezetet jelent a BFZ történetében, egy új és szoros együttműködés kezdődik a csütörtöki törökországi koncerttel.

2014-ben a BFZ – az isztambuli Cemal Resit Rey Koncertterem rezidens zenekaraként – négy alkalommal lép majd fel a török közönség előtt. A mostani turnén orosz zeneművek szerepelnek a programban: Borogyintól a Polovec táncok, Prokofjev 3. zongoraversenye és Csajkovszkij 6., Patetikus szimfóniája.

A három híres orosz zeneszerző művét a budapesti közönség nem sokkal a turné után, január 26-án délután, 27-én és 28-án pedig este a Művészetek Palotájában hallhatja a Fesztiválzenekar előadásában. A legkisebbeknek 25-én szombaton fél háromtól és fél öttől kakaókoncert lesz a BFZ próbatermében, majd ismét lesz Midnight Music 26-án a szokásos helyen, a Millenáris Teátrumban éjjel fél tizenkettőtől.

És egy elég cool felvétel velük 2011-ből:


 

 

Szólj hozzá!


Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Meghan Markle-lal az amerikai zene is az angol királyi esküvők ősi ceremóniájának részévé válik. A szombati templomi szertartáson az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus is szerepel, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának Stand By Me című dalával.

Ismét a Dürerben játszik az őrült szakállas

Off-Broadway musicalje dalaival érkezik Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án a Dürer Kertbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek