Isztambul, óóóóó, Isztambul: új fejezet a BFZ életében

2014. január 21.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Isztambulban ad hangversenyt csütörtökön a Budapesti Fesztiválzenekar, amely a Cemal Resit Rey Koncertterem rezidens zenekaraként idén négy alkalommal is a török közönség elé lép.

Isztambul, óóóóó, Isztambul: új fejezet a  BFZ életében

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) négy országot felölelő turnéja keretében, Antwerpen, Innsbruck és Bázel után koncertezik Isztambulban. Az elős két város már szinte menetrendszerű állomás, ahol törzsvendégnek számít a zenekar. Isztambul azonban új fejezetet jelent a BFZ történetében, egy új és szoros együttműködés kezdődik a csütörtöki törökországi koncerttel.

2014-ben a BFZ – az isztambuli Cemal Resit Rey Koncertterem rezidens zenekaraként – négy alkalommal lép majd fel a török közönség előtt. A mostani turnén orosz zeneművek szerepelnek a programban: Borogyintól a Polovec táncok, Prokofjev 3. zongoraversenye és Csajkovszkij 6., Patetikus szimfóniája.

A három híres orosz zeneszerző művét a budapesti közönség nem sokkal a turné után, január 26-án délután, 27-én és 28-án pedig este a Művészetek Palotájában hallhatja a Fesztiválzenekar előadásában. A legkisebbeknek 25-én szombaton fél háromtól és fél öttől kakaókoncert lesz a BFZ próbatermében, majd ismét lesz Midnight Music 26-án a szokásos helyen, a Millenáris Teátrumban éjjel fél tizenkettőtől.

És egy elég cool felvétel velük 2011-ből:


 

 

Szólj hozzá!


Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Fesztiválos körutunk következő állomása Velencére vezetett, ahol az EFOTT utolsó napjának programjai között válogattunk. Kiemelt figyelmet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Rúzsa Magdinak elege lett – a Facebook-on reagált az őt ért vádakra

"Most lett nagyon elegem! ITT AZ ÁLLJ!" – kezdődik a posztja, és végigolvasva csak sejtéseink voltak, mi történt, de aztán beírtuk a nevét a legjobb barátunk keresőjébe...

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek