Koncerttörténelmi osztálytalálkozó: 45 éves a legendás klub

2014. szeptember 26.  ·   Általános   ·  MTI, koncert.hu

Zártkörű "öregrendező" találkozót tartanak szombaton 18 órától hajnali 4-ig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem E épületének földszintjén és első emeletén abból az alkalomból, hogy 45 éves a legendás szórakozóhely, az E-Klub.

Koncerttörténelmi osztálytalálkozó: 45 éves a legendás klub

A találkozón az 1968-tól 1989-ig tartó időszak rendezői és szervezői, illetve az E-Klub életében jelentős szerepet játszott vendégek buliznak, ünnepelnek. A rendezvény az öt évvel ezelőtti hagyományteremtő buli folytatása, egy igazi retro esemény.

A résztvevők az E-Klub egykori vasárnapi Omega, majd Generál Klubjának, a szombati Atlasz, később Bergendy Klubnak a rendezői, azaz a BME Közlekedés- és Gépészmérnöki Kar volt hallgatóiból álló rendezőgárdák tagjai, valamint a klubok meghívott vendégei, a zenekarok tagjai, a klub életében jelentős szerepet betöltött előadók. Az ünnepi est programján visszaemlékezések, koncert, kulturális előadás, bárzene és diszkó szerepel, a fellépők között lesz Török Ádám és barátai, a Generál együttes, Sándor György humoralista, a Sakál Vokál zenekar és vendégei és mások.

A rendezvényre meghívták a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek ismert társklubjainak (Vári Illés Klub, Metró Klub, KeK) volt vezetőit, főrendezőit, az akkori ifjúsági szervezetek és R-klub vezetőit, valamint azokat zenekarokat, amelyeknek az E-Klub fontos állomás volt működésük során: az Omega, az Atlasz, a Bergendy, a Generál, az Illés, a Mini, a Benkó Dixieland Band tagjait.

Az E-Klub alapító főrendezője Hegyháti József volt. Mint a közlemény felidézi, a Budapesti Műszaki Egyetem gépész hallgatói 1966-ban költöztek a Vári Illés Klubból az újonnan átadott Ezres Kollégiumba, ahol megszervezték a klubéletet. Hegyháti 1968-ban lett az Ezres főrendezője, akkor készült el az műegyetemi E épület, és a rektor engedélyt adott arra, hogy nagyobb koncerteket is szervezzenek a kollégium égisze alatt: három egymás utáni héten fellépett az E-ben az Illés, a Metro, végül a Bajtala együttes.

A klub 1969-ben alakult az akkori KISZ bizottság keretei között, állandó együttes az Atlasz lett. Az év végére az Omega együttes is átköltözött az E-be a Kinizsi utcából, mert ott kosárlabda-csarnokot alakítottak ki. Gál Barna lett az Omega főrendező, majd 1970-től a szombati klubba Nyitrai Károly, a vasárnapi Omega klubba Bakonyi István került főrendezőnek.

A Svájcba szerződött Atlasz helyére a Bergendy együttes került a szombati rendezvényekre, míg vasárnap továbbra is maradt a nagy népszerűségnek örvendő Omega klub.

Fotót nem igazán találtunk, csak ezt a 1998-as felvételt, ami már a Népligetben készülhetett, mert az E-klub a '90-es évek elején átköltözött a Népligetbe. Ez a PUF-buli az utolsó rockkoncertek egyike lehetett, mert 1998 után a hely áttért a diszkóra.


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek