Megölte zenésztársait a Yellow Dogs kirúgott tagja

2013. november 12.  ·   Általános   ·  MTI

Agyonlőtte három zenésztársát, majd magával is végzett hétfőre virradóra New Yorkban egy Iránból bevándorolt muzsikus.

Megölte zenésztársait a Yellow Dogs kirúgott tagja

Az áldozatok (Arash Farazmand, Soroush Farazmand, Ali Eskandarian) közül a két fivér a Yellow Dogs alternatív rockegyüttes gitárosa és dobosa volt, a harmadik az énekesük. A zenekar 2009-ben vált ismertté, egy, a teheráni undergroundról készült film kapcsán (No One Knows About Persian Cats (Les Chats Persans)- 2009), amely félig a fikción, félig pedig a valóságon alapult, nagy hatással volt iránra és Európára is, hiszen díjat nyert Cannes-ban is.

A zenészek három éve telepedtek le az Egyesült Államokban.

Egy, az áttelepülésük alkalmával készített interjúban a zenekar most életben maradt tagja, Obaash úgy nyilatkozott, hogy a közönség mindig a politikai állásfoglalást kérte számon rajtuk, ők viszont "csak" zenélni szeretnének, ami iszlám hazájukban finoman szólva sem tartozik a támogatott tevékenységek közé.

Ugyanebben az interjúban hangzott el a mondat: "Most (vö. 2010) valóra váltják álmukat, hogy egy brooklyni apartmanban éljenek, ott, ahol honfitársaik, más iráni zenészek is élnek..." Sajnos, nem tartott túl sokáig az idill...

Egyes tudósítások szerint korábban a gyilkos is tagja volt a zenekarnak, de kizárták onnan, más források úgy tudják, Raefe Akhbar nem a Yellow Dogs, hanem a Free Keys zenésze volt.

Emellett az incidensben megsebesült egy negyedik ember is (a Daily Mail szerint Sasan Sadeghpour Ko), akiről egyelőre csak annyit közöltek, hogy ő is művész.

Az áldozatok életkora 22 és 35 közötti volt. Mindannyian egy sorházban éltek Brooklyn Kelet-Williamsburg negyedében. A támadó holttestét a tetőn találták meg, egy mellette fekvő, félautomata gépkarabéllyal együtt. A rendőrség szerint a gyilkos és az áldozatok között anyagi vita volt, de a hármas gyilkosság konkrét okát egyelőre nem fedték fel. A New York Post szerint azt kiabálta, mielőtt lőtt, hogy "Minek hoztatok ide (vö. iránból), ha most eldobtok...?"

A zenekarról itt olvashatsz angolul.


 

 

Szólj hozzá!


Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Volbeat – az énekes, aki azt hitte, Budapesten van...

Fesztiválos körutunk következő állomása Velencére vezetett, ahol az EFOTT utolsó napjának programjai között válogattunk. Kiemelt figyelmet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Rúzsa Magdinak elege lett – a Facebook-on reagált az őt ért vádakra

"Most lett nagyon elegem! ITT AZ ÁLLJ!" – kezdődik a posztja, és végigolvasva csak sejtéseink voltak, mi történt, de aztán beírtuk a nevét a legjobb barátunk keresőjébe...

El lehet tolni a (sör)biciklit Óbudáról is

Mint arról júniusban beszámoltunk, tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek