Év koncertje - szavazás

Megölte zenésztársait a Yellow Dogs kirúgott tagja

2013. november 12.  ·   Általános   ·  MTI

Agyonlőtte három zenésztársát, majd magával is végzett hétfőre virradóra New Yorkban egy Iránból bevándorolt muzsikus.

Megölte zenésztársait a Yellow Dogs kirúgott tagja

Az áldozatok (Arash Farazmand, Soroush Farazmand, Ali Eskandarian) közül a két fivér a Yellow Dogs alternatív rockegyüttes gitárosa és dobosa volt, a harmadik az énekesük. A zenekar 2009-ben vált ismertté, egy, a teheráni undergroundról készült film kapcsán (No One Knows About Persian Cats (Les Chats Persans)- 2009), amely félig a fikción, félig pedig a valóságon alapult, nagy hatással volt iránra és Európára is, hiszen díjat nyert Cannes-ban is.

A zenészek három éve telepedtek le az Egyesült Államokban.

Egy, az áttelepülésük alkalmával készített interjúban a zenekar most életben maradt tagja, Obaash úgy nyilatkozott, hogy a közönség mindig a politikai állásfoglalást kérte számon rajtuk, ők viszont "csak" zenélni szeretnének, ami iszlám hazájukban finoman szólva sem tartozik a támogatott tevékenységek közé.

Ugyanebben az interjúban hangzott el a mondat: "Most (vö. 2010) valóra váltják álmukat, hogy egy brooklyni apartmanban éljenek, ott, ahol honfitársaik, más iráni zenészek is élnek..." Sajnos, nem tartott túl sokáig az idill...

Egyes tudósítások szerint korábban a gyilkos is tagja volt a zenekarnak, de kizárták onnan, más források úgy tudják, Raefe Akhbar nem a Yellow Dogs, hanem a Free Keys zenésze volt.

Emellett az incidensben megsebesült egy negyedik ember is (a Daily Mail szerint Sasan Sadeghpour Ko), akiről egyelőre csak annyit közöltek, hogy ő is művész.

Az áldozatok életkora 22 és 35 közötti volt. Mindannyian egy sorházban éltek Brooklyn Kelet-Williamsburg negyedében. A támadó holttestét a tetőn találták meg, egy mellette fekvő, félautomata gépkarabéllyal együtt. A rendőrség szerint a gyilkos és az áldozatok között anyagi vita volt, de a hármas gyilkosság konkrét okát egyelőre nem fedték fel. A New York Post szerint azt kiabálta, mielőtt lőtt, hogy "Minek hoztatok ide (vö. iránból), ha most eldobtok...?"

A zenekarról itt olvashatsz angolul.


 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek