Megölte zenésztársait a Yellow Dogs kirúgott tagja

2013/11/12  ·   Általános   ·  MTI

Agyonlőtte három zenésztársát, majd magával is végzett hétfőre virradóra New Yorkban egy Iránból bevándorolt muzsikus.

Megölte zenésztársait a Yellow Dogs kirúgott tagja

Az áldozatok (Arash Farazmand, Soroush Farazmand, Ali Eskandarian) közül a két fivér a Yellow Dogs alternatív rockegyüttes gitárosa és dobosa volt, a harmadik az énekesük. A zenekar 2009-ben vált ismertté, egy, a teheráni undergroundról készült film kapcsán (No One Knows About Persian Cats (Les Chats Persans)- 2009), amely félig a fikción, félig pedig a valóságon alapult, nagy hatással volt iránra és Európára is, hiszen díjat nyert Cannes-ban is.

A zenészek három éve telepedtek le az Egyesült Államokban.

Egy, az áttelepülésük alkalmával készített interjúban a zenekar most életben maradt tagja, Obaash úgy nyilatkozott, hogy a közönség mindig a politikai állásfoglalást kérte számon rajtuk, ők viszont "csak" zenélni szeretnének, ami iszlám hazájukban finoman szólva sem tartozik a támogatott tevékenységek közé.

Ugyanebben az interjúban hangzott el a mondat: "Most (vö. 2010) valóra váltják álmukat, hogy egy brooklyni apartmanban éljenek, ott, ahol honfitársaik, más iráni zenészek is élnek..." Sajnos, nem tartott túl sokáig az idill...

Egyes tudósítások szerint korábban a gyilkos is tagja volt a zenekarnak, de kizárták onnan, más források úgy tudják, Raefe Akhbar nem a Yellow Dogs, hanem a Free Keys zenésze volt.

Emellett az incidensben megsebesült egy negyedik ember is (a Daily Mail szerint Sasan Sadeghpour Ko), akiről egyelőre csak annyit közöltek, hogy ő is művész.

Az áldozatok életkora 22 és 35 közötti volt. Mindannyian egy sorházban éltek Brooklyn Kelet-Williamsburg negyedében. A támadó holttestét a tetőn találták meg, egy mellette fekvő, félautomata gépkarabéllyal együtt. A rendőrség szerint a gyilkos és az áldozatok között anyagi vita volt, de a hármas gyilkosság konkrét okát egyelőre nem fedték fel. A New York Post szerint azt kiabálta, mielőtt lőtt, hogy "Minek hoztatok ide (vö. iránból), ha most eldobtok...?"

A zenekarról itt olvashatsz angolul.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek