Megvan A Dal 2018 győztese - Az AWS trollkodhat Lisszabonban

2018/02/25  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Tegnap este óriási meglepetéssel zárult A Dal 2018 versengése, hisz az esélytelenek nyugalmával induló AWS a nézői szavazatoknak hála leiskolázta a vetélytársakat.

Megvan A Dal 2018 győztese - Az AWS trollkodhat Lisszabonban

Véget ért a hazai eurovíziós válogató, és bátran mondhatom, hogy idén a legjobb döntést hozta a zsűri és a közönség is, bizonyítva ezzel, hogy a magyar embereknek még nem veszett el a humorérzékük.

Az előadások utáni szokásos értékelésnél a zsűri ezen a szinten már nem nagyon kritizált, gyakorlatilag mindenkit az egekig marasztaltak, és emiatt nehéz volt megtippelni, hogy melyik négy produkciót csúsztatják tovább a második körös szavazásra. Volt is némi meglepetés és izgalom, ugyanis a köznségkedvenc Horváth Tamásnak végül egyetlen pont se jutott, ami véleményem szerint tudatos volt a zsűri részéről, míg a yesyes formációnak indokolatlanul sok pontot adtak.

A végső négyesbe Dánielfy Gergely, a yesyes, és Király Viktor mögött épphogy befért az AWS, csupán két ponttal megelőzve pályatársát a Leander Killst, akik ugyan így lemaradtak az utolsó szavazós körről, viszont cserébe a közönség megjutalmazta őket A Dal Akusztik díjával.

A kivételesen jól sikerült extra produkciók után az eredményhirdetésnél robbant a bomba, és bár hetek óta mondogatom, hogy az AWS lenne a legjobb választás idén, magam se gondoltam volna, hogy a magyar közönség is egyetért a véleményemmel. Mint ahogy szemmel láthatóan az AWS tagjai sem hittek a fülüknek, hisz a frontember, Siklósi Örs percekig csak bámult előre kitágult pupillákkal.

A kétkedőknek és a műfajjal hadilábon állóknak üzenném, nyugodtan dőljenek hátra a székükben, és adjanak egy esélyt a fiúknak a bizonyításra! Természetesen nem kötelező mostantól mindenkinek metált hallgatni otthon, de attól, hogy valamit annyira nem kedvelünk, az még lehet jó.

Az AWS a maga műfajában évek óta meghatározó és üde színfoltja a kemény szférának. Folyamatosan fejlődnek szakmai téren és rajongótáboruk is szépen gyarapodik. Állandó vendégei a hazai kluboknak, fesztiváloknak, s igencsak szórakoztató bulikkal állnak színpadra.

Amikor az Akváriumban ünnepélyes keretek közt mutatták be azt a 30 produkciót, ami végül képernyőre is került, az AWS hallatán önkéntelenül mosolyra húzódott a szám. Már akkor tudtam, hogy az idei verseny egészen más lesz, mint azt megszoktuk, és nem kellett csalódnom a fiúkban. Nagyon merész vállalkozás volt beválasztani őket a legjobbak közé, és kicsit olyan érzésem van, hogy visszanyalt a fagyi a köztévénél. Azt hiszem, senki sem fogadott volna arra, hogy egyáltalán a döntőig eljutnak, arra pláne nem, hogy meg is nyerik, így viszont mostantól már kihagyhatatlan lesz a kemény műfaj az éves versengésből. Köszönöm AWS! Köszönöm Magyarország!

Persze tisztában vagyok azzal, hogy az eurovíziós versenyben sosem az nyeri a fődíjat, akié a legjobb dal, viszont az halálosan biztos, hogy az AWS nevét még sokáig emlegetni fogják. Rádobjuk a metálbombát Európára, és meglátjuk, hány túlélőt kaparunk össze. Kell némi kosz ebbe az amúgy túlságosan is steril környezetbe, és ezt idén végre meg is kapják az AWS jóvoltából.

Nagyon remélem, hogy a jól bevált fellépőszetten se változtatnak majd. ;)

A Dal 2018, Eurovízió, AWS

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek