Menet közben változtatták meg A DAL szavazási szabályzatát

2019/02/05  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Némi változás történt A Dal című műsor szabálykönyvében a nézői szavazatok tekintetében, amit az élő adásban "elfelejtettek" megemlíteni. Első ránézésre nem tűnik jelentősnek a módosítás, de menet közben variálni, nem túl elegáns dolog.

A Dal

Az ESC Hungary szúrta ki, hogy az első válogató alkalmával egy telefonszámról még 20 sms-t küldhetett otthonról a néző kedvencére, majd a második és harmadik válogató során már 30 sms-ről beszéltek a műsorvezetők. A szabálykönyv ilyen jellegű módosítása finom szólva nem sportszerű, ráadásul erről semmilyen fórumon nem tájékoztatták a közönséget.

Az sms-ben történő szavazás amúgy is érzékeny pontja a műsornak, hiszen manapság már minden valamire való, a közönség segítségére is szoruló produkció a jóval megbízhatóbb – és persze a néző számára költséghatékonyabb – applikációs változatot preferálja. Ezzel szemben a köztévénél mintha visszafelé haladna az idő kereke. Tavaly ugyan próbálkoztak az applikációval, de ott is akadtak technikai problémák, így idén már csak az sms maradt.

A hab a tortán, hogy a szabálykönyvben sem sikerült minden pontban helyére rakni az sms-ek számát:

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:
1. A szolgáltatás időtartama:
Egy telefonszámról 30 érvényes SMS szavazat küldhető – függetlenül attól, hogy hány versenyzőt érint. Az ugyanazon számról érkezett szavazatokat a rendszer a 31. szavazattól akkor is érvénytelennek tekinti, és az összesítéskor figyelmen kívül hagyja, ha azok a szavazási időszakon belül beérkeznek.

III. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES
1. A nyeremények

Heti nyereményt azok között a résztvevők között sorsolunk ki, akik az egyes heti szavazási etapok alatt érvényes pontszámot és/vagy szavazatot küldtek be. Egy adott telefonszám annyiszor kerül be az adatbázisba, ahány érvényes pontszámot/szavazatot küld az adott élő műsor szavazási ideje alatt. Ennek megfelelően, ha a néző az adás alatt minél több produkciót pontoz, illetve minél több (maximum 20) SMS szavazatot küld, annál nagyobb esélye van a nyereményre.

A Dal-ban minden évben akad valami furcsaság, és tekintettel arra, hogy országos, akarom mondani nemzeti válogatóról beszélünk, az ember elvárhatna némi precizitást a szervezőktől.

A Dal 2019, műsor, verseny, Eurovízió, szavazás, változás

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek