Nem fogyatkozik a Fool Moon, sőt: csatlakozott Zentai Márk

2015. november 02.  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Egyelőre egy évre kötelezte el magát a Fool Moon együttesnek Zentai Márk, aki évek óta tudatosan építi zenei karrierjét. Az acappella együttes már vele forgatta legújabb klipjét az Uptown Funk című dalból és vele együtt lép fel Laár András hétvégi életmű show-ján is az Arénában.

Nem fogyatkozik a Fool Moon, sőt: csatlakozott Zentai Márk

Jól illeszkedik a csapatba, remek a hangja, a humora, fontosnak tartja a minőségi szórakoztatást és otthonosan mozog a vokális éneklésben Zentai Márk, többek között ezért is esett rá a választás a Fool Moon együttes ötödik tagjaként. Nevét 2007-ben ismerte meg az ország az S.O.S. Szerelem! című film főcímdalának, a Ments meg szerelem!-nek az előadójaként. A Fool Moonnal 2008-ban került kapcsolatba, amikor közösen adták elő a Szeret-e más című dalt – nagy sikerrel. A felvétel Márk következő zenei albumára is felkerült és videoklip is készült hozzá. Az elmúlt években kipróbálta magát több zenei irányzatban, jazzt tanult, musicalben szerepelt és megalakította saját zenekarát, a Mörköt. A Fool Moon tavasz óta kereste azt az ötödik tagot, akivel tökéletes hangzást tud adni a közönségnek. Végül Zentai Márkra esett a választás, a megállapodásuk egyelőre egy évre szól. Első közös alkotásuk a Bruno Mars által sikerre vitt Uptown Funk Fool Moon-os feldolgozása volt, amelyből már elkészült a videoklip is.

"A nyáron több közös fellépésünk volt a Fool Moonnal; szeretek velük dolgozni, hamar összebarátkoztunk, könnyen egy hullámhosszra kerültünk. Éppen azokban a napokban hívott fel az együttes vezetője, Németh Miklós a felkéréssel, amikor megérett bennem a gondolat, hogy belépek egy kórusba. Nem is volt kérdés, hogy igent mondok, hiszen nagyon közel áll hozzám a vokális éneklés. Fantasztikusnak tartom, ahogy hangszerek nélkül, öt különböző hang által hangzik el egy dal. Igyekszem a megérzéseimre hagyatkozni, és ma már csak olyan feladatokat vállalok el, amelyekkel azonosulni tudok, illetve jól érzem magam" – árulta el Zentai Márk az újabb kihívásról.

A fiatal énekesre és a Fool Moon többi tagjára a hétvégén különleges feladat vár: Laár András életmű show-ján az ünnepelttel lépnek fel az Arénában.  Az acappella együttes nem először szerepel a 60 éves zenésszel, humoristával. A Fool Moon a Kettesben című lemezére rögzítette Laár András Elizabet című számát, amely szólójának eléneklésére magát a szerzőt kérte fel.

"Laár Andrással fellépni óriási megtiszteltetés. Nagyon szeretem és tisztelem a munkásságát, hálás vagyok, hogy a Fool Moonnak köszönhetően vele is egy színpadon állhatok. Nagyon élveztük már a próbákat is, a koncert pedig mindannyiunknak hatalmas élmény lesz."

 


A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, és azóta a pop-acappella, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés könnyűzenei műfaját népszerűsíti Magyarországon. 15 éves pályafutásuk alatt felléptek Magyarország legelismertebb előadóival, 2008-ban képviselték Magyarországot Csézyvel a belgrádi Eurovíziós Dalversenyen. Nemzetközi fesztiválok állandó résztvevői. 2005-ben első helyezést értek el pop kategóriában a grazi Ward Swingle Nemzetközi A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén.

2006-ban a VI. Tajvani Nemzetközi Acappella versenyről egy első helyezéssel és két különdíjjal távoztak.

2008-ban a Nemzetközi CARA díjra jelölték a csapatot a legjobb folk/népdal kategóriában.

2010-ben az olaszországi Varese-ben, a rangos szakmai zsűri döntése alapján kaptak különdíjat.

2013-ban Takács Nikolasszal közös lemezüket, a Music&Soul-t Fonogram díjra jelölték.
2014-ben a Fool Moon A Dal döntőjében a legjobb négy közé került It Can’t Be Over című dalával.
2015-ben Best of Budapest díjban részesültek, és ugyanebben az évben Szeged Város Kölcsey-éremmel jutalmazta az együttest a város kulturális életéért végzett tevékenységéért.
Legújabb, “Kettesben jó” című lemezükön az elmúlt 15 év legemlékezetesebb közreműködéseit gyűjtötték csokorba, és ismét CARA-jelölést kaptak, ezúttal a “Hello.tourist!” című feldolgozásukért, a legjobb humoros dal kategóriában.

Az együttes tagjai: Mészáros TamásMolnár GáborNémeth Miklós, Zentai Márk, Wodala Barnabás


 

 

Szólj hozzá!


A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a Fekete-Lyuk-kiállítást

A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a...

Szomorú aktualitást ad ennek a tárlatnak, hogy a "Big Boss" a közelmúltban hunyt el, már nem érhette meg a megnyitót.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Aretha Franklin emlére énekel a Harlem Gospel Choir Budapesten

Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak a MoM sportban.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek