Papp Szabi és Busa Pista a zsűriben: indul a Talentométer!

2015. szeptember 14.  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Idén ötödik alkalommal rendezi meg az A38 Hajó a Talentométert, a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóját. A hatalmas sikerű élőzenei tehetségkutatóra (eddig évente több mint ötszáz zenekar jelentkezett, és a legutóbbi évben már százezres nagyságrendű volt a közönségszavazatok száma) idén ősszel kerül sor.

Papp Szabi és Busa Pista a zsűriben: indul a Talentométer!

Impozáns listával büszkélkedhet a Talentométer... Az elmúlt négy évben több mint kétezer (!) zenekar és előadó nevezett, több mint száz zenekar jutott el a hajón tartott elődöntő­koncertekig, és több tucatnyian részesültek a díjakban. A "verseny" mára már hagyomány, a magyarországi könnyűzene felfrissülésének fontos eleme.

Valószínűleg idén sem lesz ez máshogy.

A nevezés nemrég indult a talentometer.hu honlapon, és szeptember 30-­ig tart öt műfajban.

Az öt kategóriában a szakmai komoly képviselői gondoskodnak arról zsűritagként, hogy a legjobb produkciók megkapják az őket megillető figyelmet.

Pop/rock: a Supernem énekese, Papp Szabolcs;

hiphop/reggae: az Irie Maffia és a Zuboly rappere, Busa Pista;

metál: az Ektomorf frontembere, Farkas Zoltán;

világzene/népzene: a Deti Picasso és a Wattican Punk Ballet énekesnője, Gaya Arutyunyan;

jazz: a Kéknyúl és ezernyi más zenekar billentyűse, Premecz Mátyás.

A nevezett előadók és zenekarok közül ők, illetve a szakma más képviselői választják ki azokat, akik­amik továbbjutnak az élő elődöntőkbe. Műfajonként kilenc produkció ­ ennyit enged tovább a szigorú, de igazságos zsűri, ami alacsonynak tűnő szám, de így is negyvenöt továbbjutóról van szó. Melléjük kerülnek azok, akiket a közönség juttat tovább ­ a talentometer.hu­n ugyanis közönségszavazás is van. Minden műfajban a legtöbb szavazatot kapott produkció automatikusan továbbjut a középdöntőkbe. A zsűri és a közönség tehát ötven fellépőt enged tovább ­ ők ötvenen mutatkozhatnak be október-novemberben hétről hétre az A38 Hajón, hogy aztán a legjobb tíz december 13­-án csaphasson össze egy monumentális koncerten, és kiderüljön, hogy kik nyerik az értékes díjakat.

A szervezők igyekeztek olyasmiket kitalálni – és az elmúlt évek őket igazolták –, amikre valóban szüksége van egy pályakezdő produkciónak. Lemezfelvétel és stúdióidő, nyári fesztiválfellépések, koncertklip és nem utolsósorban a Petőfi Rádió és Televízió különdíjai: egy teljes Akusztik és egy teljes Eleven adás. Hat remek hétvége az A38 Hajón, és persze előtte a nevezés, ami szeptember 30­án ér véget.


Talentométer koncertfotó­pályázat

A tavalyi tehetségkutatóhoz hasonlóan idén is koncertfotó­pályázattal egészül ki a könnyűzenei tehetségkutató. November 2­-ig lehet feltölteni a fotókat ­ melyeknél szinte csak az a megkötés, hogy élőzenei, koncertprodukciókat vagy ­szituációkat ábrázoljanak ­ a fotopalyazat.talentometer.hu oldalon. A zsűri ­ tagjai között Somay Márkkal, az A38 Hajó hivatalos fotósával ­ a feltöltött fotókból választja ki a 25 legjobb képet, amiket december 13­-án egy kiállításon mutatunk be az A38 Hajó kiállítótermében. Ekkor és itt derül ki, hogy a kiállítók közül kik nyerték az értékes díjakat. Természetesen ­ a könnyűzenei tehetségkutatóhoz hasonlóan ­ itt is lesz közönségszavazás, a közönség november 2­ig szavazhat az általa legjobbnak tartott képekre a fotopalyazat.talentomter.hu honlapon.

Talentométer kreatív játéktervező pályázat

Idén először kreatív játéktervező pályázatra is sor kerül.  Ez utóbbi, melynek Mérő László a zsűrielnöke, design­, kézműves­, egyedi tervezésű asztali, logikai vagy társasjátékokat várnak, illetve egy másik kategóriában mobiltelefonra vagy tabletre készült játék­alkalmazásokat. A részletes kiírás a kreativjatek.talentometer.hu oldalon olvasható. Az első körben játékleírásokkal, koncepciótervekkel lehet jelentkezni november 2­ig, a zsűri ezekből választja ki a kategóriánként 5­5 játéktervet, ami 50 ezer forintos prototípus­hozzájárulásban részesül. A prototípusokat december 13­án mutatjuk be az A38 Hajón, és ekkor derül ki az is, hogy kik és mely játéktervek nyerik a díjakat. 

 

Szólj hozzá!


A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben: The Tiger Lillies!

A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben:...

A fekete humor és az alternatív kabaré a Grammy-díjra is jelölt mesterei november 30-én érkeznek a fővárosba, és a Dürer Kert nagytermét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Az megvan, hogy szombaton Beethovent játszanak a romkocsmákban?

A zene éjszakája - csak klasszikusan címmel Budapest nyolc kedvelt szórakozóhelyén tartanak klasszikus zenei minikoncerteket szombaton késő délutántól éjfélig.

Nagy Feró és a Beatrice ingyenes koncertet ad Siófokon

Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A háromnapos ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek